Την αναπτυξιακή και στεγαστική πολιτική παρουσίασε ο ΥΠΕΣ στα κρασοχώρια

Τη βούληση της Κυβέρνησης να αξιολογήσει τα στεγαστικά σχέδια, ώστε να ικανοποιούν το σύνολο των κοινοτήτων, στο πλαίσιο του στόχου για αντιμετώπιση της αστυφιλίας και αναζωογόνηση της υπαίθρου, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, μετά από συνάντηση με κοινοτάρχες της ορεινής/ημιορεινής Λεμεσού (κρασοχώρια), στην πλατεία του Ομόδους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Νουρής παρουσίασε σήμερα την αναπτυξιακή και στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης στην περιοχή των κρασοχωρίων Λεμεσού, δηλώνοντας ότι «διαφάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση των κοινοταρχών και των κοινοτικών συμβουλίων να αγκαλιάσουν αυτή την πολιτική».

«Το πόσο επωφελής είναι, φαίνεται ξεκάθαρα από το ενδιαφέρον που υπάρχει», είπε και σημείωσε πως η ροή των αιτήσεων, που υποβάλλονται στο Υπουργείο, δείχνει ότι τα σχέδια αγκαλιάζονται από τον κόσμο.

Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ανάφερε ο κ. Νουρής, είναι η αναγκαιότητα για εξεύρεση πρόσθετων πιστώσεων και τόνισε ότι, στόχος είναι η αντιμετώπιση της αστυφιλίας και η αναζωογόνησης της υπαίθρου μας, των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μας.

Επανέλαβε ότι βούληση της Κυβέρνησης είναι να αξιολογήσει τα σχέδια μέσα στην τρέχουσα χρονιά «για να επιφέρουμε  εκείνες τις αλλαγές που θα ικανοποιήσουν, εάν είναι δυνατόν, το σύνολο των κοινοτήτων μας, είτε δημιουργώντας καλύτερες προοπτικές για τον κόσμο που θα επιλέξει τα στεγαστικά μας σχέδια, είτε ακόμα και για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους κοινοτάρχες των ορεινών και ημιορεινών κοινοτήτων της Λεμεσού για την εποικοδομητική συνάντηση, καθώς και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια