Καρφώνει Νικόλα το Προεδρικό-Βλέπει θέμα ηθικής τάξης και γι' αυτόν η Ερευνητική

Απάντηση στην κριτική του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, έδωσε ο Κυβερνιτικός Εκπρόσωπος.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε πως η Κυβέρνηση δεν σχολιάζει το περιεχόμενο της ενδιάμεσης έκθεσης για τις πολιτογραφήσεις και θα αναμένει το τελικό πόρισμα για να τοποθετηθεί.

Στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, πρόσθεσε, έχουν μία απλή εισήγηση: «Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να διαβάσει στην έκθεση τι λέει για τις πολιτογραφήσεις έναντι καταθέσεων και ποιος ή ποιοι εμπλέκονται σε αυτή την ιδιαίτερη διάσταση. Να εξηγήσει γιατί η διακυβέρνηση ΔΗΚΟ "ξέχασε" να βάλει κριτήρια  για τις πολιτογραφήσεις Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων».

Του συνιστούν, όμως, ιδιαίτερα, να διαβάσει τη σελίδα 255 της ενδιάμεσης έκθεσης που αναφέρεται ρητώς και στον ίδιο και καταγράφει ότι είχε σύγκρουση συμφερόντων, και μάλιστα εγείρεται για αυτό θέμα ηθικής τάξης.

«Αφού τα διαβάσει αυτά ας σκεφτεί εάν είναι ο κατάλληλος να εμφανίζεται ως κήρυκας της κάθαρσης. Για την κάθαρση δικαιούται να μιλά η Κυβέρνηση που οδηγεί, όπως σήμερα αναφέρεται στον Τύπο, τους πρώτους υπευθύνους παρανομιών στα Δικαστήρια», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με... 44 λέξεις απαντά στις επικρίσεις του ΔΗΚΟ η Κυβέρνηση, το αφήνει στην κρίση των πολιτών

Τι αναφέρει στη σελίδα 255 το πόρισμα: 

«Η Ερευνητική Επιτροπή επιθυμεί να σημειώσει το γεγονός της συμμετοχής στις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών τριών δικηγόρων Βουλευτών, των κ.κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, Γεώργιου Κ. Γεωργίου και Πανίκου Λεωνίδου, των οποίων συνδεδεμένα, ως φαίνεται, με αυτούς, δικηγορικά γραφεία υπέβαλαν αιτήσεις για λογαριασμό επενδυτών ή/και επιχερηματιών. Επιπλέον, ακόμα ένας Βουλευτής ο κ. Χρίστος Τζιοβάνη, φαίνεται να συνδέεται με εταιρεία ανάπτυξης γης.

Η συμμετοχή των εν λόγω Βουλευτών αναμφίβολα δεν είναι παράνομη διότι κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται από οποιανδήποτε κείμενη νομοθεσία. Εντούτοις ενδεχομένως τίθενται θέματα ηθικής τάξεως για τη συμμετοχή των εν λόγω Βουλευτών στη διαδικάσία τροποποίησης του περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμου καθώς και της ψήφισης των σχετικών Κανονισμών. Τέλος, μέσα από το ρεπορταζ το οποίο προέβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, διαφαίνεται εκ πρώτης όψεως η εμπλοκή και του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη».

Η αντίδραση του Νικόλα Παπαδόπουλου

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, έγραψε ότι, «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, με κάλεσε να διαβάσω τη σελ. 225 του πορίσματος Νικολάτου γιατί «με αφορά». Την διάβασα. Έχει δίκιο. Εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, όσον αφορά την παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογίας, και μας αφορά όλους».

 

Δειτε Επισης

Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια