Με πυρά κατά Χάρη και Χατζηγιάννη σχολίασε την καταχώρηση υπόθεσης για πολιτογραφήσεις ο Άντρος

Το ΑΚΕΛ χαιρέτισε σήμερα το γεγονός ότι η Νομική Υπηρεσία έχει προωθήσει στα δικαστήρια την πρώτη υπόθεση αναφορικά με το θέμα των διαβατηρίων, σημειώνοντας παράλληλα πως αναμένει από την Νομική Υπηρεσία να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και σε σχέση με το πόρισμα για τον Συνεργατισμό.

Ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού δήλωσε, μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, πως ενώ το πόρισμα για τον Συνεργατισμό "δαχτυλοδείχνει υπαίτιους για την καταστροφή του" μέχρι σήμερα "ούτε ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, ούτε ο κ. Νικόλας Χατζηγιάννης έχουν κληθεί για να δώσουν καταθέσεις, τη στιγμή που δαχτυλοδείχνονται από το πόρισμα ως οι κύριοι υπαίτιοι για αυτή τη μεγάλη καταστροφή", για να προσθέσει πως το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να επιτρέψει "αυτό το τεράστιο σκάνδαλο να κουκουλωθεί".

Αναφερόμενος στην καταχώρηση της πρώτης υπόθεσης ενώπιον δικαστηρίου για το θέμα των κατ` εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επιχειρηματιών και επενδυτών, ο κ. Κυπριανού είπε πως πρόκειται για "ένα σημαντικό βήμα, το οποίο ελπίζουμε να ακολουθηθεί και από άλλα πολλά".

Σημείωσε πως όλες οι περιπτώσεις κατάχρησης του επενδυτικού προγράμματος θα πρέπει να οδηγηθούν στα δικαστήρια και εκεί και όπου δικαιολογείται θα πρέπει να αφαιρεθούν τα διαβατήρια. "Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο δυστυχώς έτυχε κατάχρησης, με αποτέλεσμα να δυσφημίσει την Κύπρο και λυπούμαι να πω ότι σε αυτό δυστυχώς εμπλέκεται τόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου", ανέφερε.

Πρόσθεσε πως "χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Νομική Υπηρεσία, αξιοποιώντας πορίσματα προωθεί υποθέσεις στα δικαστήρια. Υπάρχει όμως έναν άλλο πόρισμα, το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα παραμένει εντελώς αναξιοποίητο. Το πόρισμα για τον Συνεργατισμό. Δαχτυλοδείχνει υπαίτιους για την καταστροφή του Συνεργατισμού, για το γεγονός ότι ο κυπριακός λαός επωμίστηκε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ", ανέφερε.

Λυπούμαι να πω, σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, "ότι μέχρι σήμερα ούτε ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, ούτε ο κ. Νικόλας Χατζηγιάννης έχουν κληθεί για να δώσουν καταθέσεις τη στιγμή που δαχτυλοδείχνονται από το πόρισμα ως οι κύριοι υπαίτιοι για αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Αναμένουμε από τη Νομική Υπηρεσία να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο να κουκουλωθεί", ανέφερε.

Βουλευτικές εκλογές - Ενστάσεις ΑΚΕΛ

Ερωτηθείς για το θέμα των ενστάσεων που υπέβαλε το ΑΚΕΛ για την απόρριψη από τον Έφορο Εκλογής του ονόματος του εκλογικού του συνδυασμού, ο κ. Κυπριανού είπε πως "εμείς πάμε στις εκλογές με μεγάλη αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα στηρίξει το ΑΚΕΛ, θα το υπερψηφίσει και θα το αναδείξει σε πρωταγωνιστική δύναμη".

"Υποχρεωτικά πρέπει να περιμένουμε πλέον μετά τις εκλογές. Μετά τις εκλογές θα πάρουμε τις αποφάσεις μας", πρόσθεσε.

Περιβάλλον - κλιματική αλλαγή

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην κλιματική αλλαγή και στο περιβάλλον, ο κ. Κυπριανού είπε πως «πρέπει να λάβουμε υπόψη τις συνεχιζόμενες φυσικές και κλιματικές κρίσεις που απειλούν το μέλλον μας και να βρούμε τρόπους να το προστατέψουμε και να το αποκαταστήσουμε», για να προσθέσει πως «η Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ κάνει ακριβώς το αντίθετο».

«Επαύλεις σε προστατευόμενες περιοχές, ανεξέλεγκτη δόμηση για χάρη των διαβατηρίων, καταστροφή οικοτόπων προστατευόμενων ειδών, προσπάθεια μετατροπής του Ακάμα σε πάρκο με την πιθανότητα μεγάλων αναπτύξεων και πλωτά εστιατόρια είναι ορισμένα παραδείγματα της αντιπεριβαλλοντικής κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ με τη δράση και τις προτάσεις που καταθέτει ενώπιον της κοινωνίας, έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του κάθε πολίτη, σε συνάρτηση πάντα με το περιβάλλον.

Σημείωσε πως η πρόταση του ΑΚΕΛ εμπερικλείει σε τρεις άξονες την αποκατάσταση του οικοσυστήματος, την προστασία του περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική και κοινωνική δικαιοσύνη. Πρόσθεσε πως απαραίτητη προϋπόθεση για αυτά είναι η δημιουργία δομών που θα εξυπηρετούν το κοινό και θα προστατεύουν το περιβάλλον.

Είπε πως τέτοιες δομές αφορούν τη δημιουργία βιώσιμου, προσιτού και ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών, την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με συνεταιριστικά πάρκα δήμων και κοινοτήτων και απευθείας από τα νοικοκυριά, και την επανεξέταση και βελτίωση της νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές – από τα εθνικά πάρκα (Ακάμας) ως τα τοπικά φυσικά καταφύγια και τους αστικούς χώρους πρασίνου.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια