Απαντά με αριθμούς στην κριτική για την πανδημία η Κυβέρνηση-«Μηδενισμός και λαϊκισμός»

Απάντησε με στοιχεία και αριθμούς η Κυβέρνηση, στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας. 

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε ότι οι αριθμοί, οι στατιστικές και τα αποτελέσματα απαντούν με τεκμηρίωση στη μηδενιστική πολιτική της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κούσιος έριξε τα πυρά του στην αντιπολίτευση, αναφέροντας πως ασκεί μηδενιστική πολιτική. «Οι αριθμοί, οι στατιστικές και τα αποτελέσματα απαντούν με τεκμηρίωση στη μηδενιστική πολιτική της αντιπολίτευσης. Από την αρχή της πανδημίας, η Κύπρος είναι η δεύτερη σε χαμηλό αριθμό θανάτων, με 37,6 θανάτους ανά 100 χιλιάδες άτομα», ανέφερε.

Όπως υπέδειξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος η Κύπρος είναι σήμερα η πρώτη χώρα σε διαγνωστικούς ελέγχους covid-19 και στην τρίτη θέση σε αριθμό εμβολιασμών στην ΕΕ, με 45 εμβολιασμούς ανά 100 άτομα. Συνολικά, όπως είπε έχουν γίνει 412.768 εμβολιασμοί και έχουν λάβει την πρώτη δόση 314.163 άτομα ποσοστό 42,5%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 34.9%. Παράλληλα, σημείωσε έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 98.605 συμπολίτες μας, ποσοστό 13,3%.

«Την τελευταία βδομάδα έχουμε μικρότερο από 1% ποσοστό θετικότητας που μας κατατάσσει στις πέντε καλύτερες χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Και όλα αυτά όταν η χώρα μας έχει τον λιγότερο χρόνο lockdown σε ολόκληρη την ΕΕ τόσο σε έκταση όσο και σε διάρκεια».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι με εξαίρεση τις δύο βδομάδες της περιόδου του lockdown, οι τομείς της οικονομίας είναι ανοικτοί.

«Διερωτάται κάποιος: τεκμηριώνεται με οποιονδήποτε τρόπο η μηδενιστική πολιτική και η αντιμετώπιση από την αντιπολίτευση, του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση; Είναι δυνατόν και ο πλέον κακόπιστος βλέποντας αυτά τα στοιχεία, να συμφωνήσει με τους ατεκμηρίωτους και αναληθείς ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης; Κατανοώ τις σκοπιμότητες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όμως την ίδια ώρα θέλω να δηλώσω πως ο μηδενισμός και ο λαϊκισμός αποτελεί περιφρόνηση της ορθοκρισίας των πολιτών και τους μόνους που πλήττει είναι όσους μετέρχονται ανάλογες μεθόδους».

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείςσε ότι η Πολιτεία ενίσχυσε οικονομικά πέραν των 210 χιλιάδων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με ποσό που ξεπερνά το 1 δις 900 εκ. για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας. «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Μπορούμε να ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Μαζί θα τα καταφέρουμε», τόνισε καταλήγοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι
BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα