Μετωπική επίθεση Προεδρικού στο ΑΚΕΛ-«Θέλει να συσπειρώσει τους οπαδούς του»

Αχρείαστη και ζημιογόνα αντιπαράθεση, χαρακτηρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, την κίνηση του ΑΚΕΛ να προχωρήσει δικαστικά για την αλλαγή του ονόματος του κόμματος στο ψηφοδέλτιο ενόψει βουλευτικών εκλογών και επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας και αυταρχισμού.

Μέσα από ανακοίνωσή του ο κ. Κούσιος αναφέρει ότι «είναι για άλλη μια φορά που με λύπη ακούμε το ΑΚΕΛ να κατηγορεί την Κυβέρνηση για αλαζονεία και αυταρχισμό, στην απέλπιδα προσπάθεια του για συσπείρωση των οπαδών τους σε μια δύσκολη, ομολογουμένως, εκλογική διαδικασία που έπεται για το ΑΚΕΛ».

Ο ίδιος ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, όπως δήλωσε ο κ. Κούσιος «έχει εξάλλου πει ότι, με την απόφαση για χρήση της ονομασίας του κόμματος του όπως είναι εγγεγραμμένο… περιορίζεται η «πολυσυλλεκτικότητα» του! Την ίδια ώρα που εξαπολύει μύδρους κατά της Κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόφαση έχει ληφθεί στη βάση γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας».

Συνεχίζει επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας και αυταρχισμού στο ΑΚΕΛ που όπως λέει, «παραγνωρίζει νομοθεσίες που το ίδιο έχει ψηφίσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το ΑΚΕΛ περιφρονεί νομικές γνωματεύσεις και νόμους, κατά το δοκούν».

Υπογραμμίζει την ίδια ώρα ότι  «είναι γνωστό ότι μετά τη σχετική γνωμάτευση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε έκτακτη ειδική συνεδρία του νομοσχέδιο, με το οποίο τα κόμματα, περιλαμβανομένου του ΑΚΕΛ, θα μπορούσαν κατά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές να κατέλθουν με την ονομασία που χρησιμοποίησαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, δίδοντας έτσι προσωρινή λύση στο θέμα, ενώ παράλληλα τα κόμματα θα μπορούσαν να προχωρήσουν είτε με την προσωρινή αλλαγή της ονομασίας τους είτε με τροποποίηση τη σχετικής νομοθεσίας, όπως θα έκριναν σκόπιμο, όταν θα συγκροτείτο η νέα Βουλή».

Καταλήγοντας ο κ. Κούσιος δηλώνει ότι η απάντηση του ΑΚΕΛ ήταν να απορρίψει οποιαδήποτε συζήτηση επί του νομοσχεδίου και να το καταψηφίσει, «επιλέγοντας ξανά τον δρόμο μιας αχρείαστης σύγκρουσης και δημιουργώντας πολιτικά ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ, για μικροκομματικές σκοπιμότητες και προεκλογική εκμετάλλευση, επιδίδεται σε μια αχρείαστη και ζημιογόνα αντιπαράθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ
Σύγκρουση συμφέροντος για λειτουργό της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου-Ζητά έρευνα από ΥΣ η Ελεγκτική
Με κατά βούληση πάει το ΔΗΚΟ για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου-Οι εκλεκτοί για δημαρχίες και αντιδημαρχίες