Άνοιξε το Επίσημο Ηλεκτρονικό Βιβλίο Συλλυπητηρίων εις μνήμη του Παντελή Κούρου

Άνοιξε το Επίσημο Ηλεκτρονικό Βιβλίο Συλλυπητηρίων εις μνήμη του Παντελή Κούρου, o oποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών το βράδυ του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο του Παντελή Κούρου, πρώην Υφυπουργού Πάρα τω Προέδρω στη δεκαετή διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και Μέλους του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της 8ης Μαΐου 2021. Αδιαμφισβήτητα ο στενότερος συνεργάτης και φίλος του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη, ο Παντελής Κούρος ήταν ο άνθρωπος που έχαιρε της πλήρους εμπιστοσύνης του και γνώριζε τα πάντα για τον ιστορικό μας ηγέτη, αποτελώντας τη μόνιμη ασπίδα και τον πολύτιμο σύμβουλό του. Ένας φίλος με αρχές, αξιοπρέπεια και  ανθρωπιά, ειλικρινής και ειρηνευτής, έδινε το είναι του σε όποια μάχη καλείτο να δώσει, πολιτική ή προσωπική.

Ο Παντελής Κούρος, με την στωικότητα, την οξυδέρκεια και την δυνατότητα του να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, βαριές ευθύνες και να δίνει λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα, υπήρξε ένας λαμπρός πολιτικός που – χωρίς τυμπανοκρουσίες – έπαιξε τεράστιο ρόλο στην πρόοδο της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού. Ο Παντελής Κούρος ελάχιστα μιλούσε με τα λόγια, οι πράξεις του όμως ήταν εκκωφαντικές στην ουσία τους και πάντα κρίσιμες, χρήσιμες και καίριες».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «προς τιμή του Παντελή Κούρου, το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης έχει ανοίξει επίσημο ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων, για να μπορέσουν άνθρωποι από την Κύπρο και το εξωτερικό να καταγράψουν ένα τελευταίο μήνυμα για ένα λαμπρό άνθρωπο και στωικό  πολιτικό που εργάστηκε που εργάστηκε τόσο αθόρυβα όσο και καθοριστικά για την Κύπρο και την πρόοδο του Ελληνισμού όσο πολύ λίγοι.

Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων λειτουργεί στην ηλεκτρ. διεύθυνση: panteliskouros.clerides.org

Το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους αγαπημένους του Κυριάκο και Μαρία, την οικογένεια και τους οικείους του. Ο πατέρας τους κληρονομεί απαράμιλλα μαθήματα φιλίας, αφοσίωσης, προσήλωσης και δέσμευσης, στη νεότερη γενιά, και πολιτικών και ανθρώπων. Για εμάς, η απώλεια ενός τόσο μοναδικού φίλου, συνεργάτη και πολύτιμου συμβούλου, είναι σχεδόν αδύνατον να αναπληρωθεί.

Η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια».

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»