Το συγκινητικό αντίο του Αβέρωφ στον Παντελή Κούρο-«Ήμουν για σένα ο πολιτικός σου γιος»

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του Παντελή Κούρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 89 ετών.

Ο Παντελής Κούρος διετέλεσε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, ενώ μάλιστα χαρακτηρίστηκε και το δεξί χέρι του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρέμεινε στη θέση του Υφυπουργού παρά το Προέδρω, μέχρι τη λήξη της δεύτερης θητείας του Γλαύκου Κληρίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε από τη ζωή ο Παντελής Κούρος

Ποιος ήταν ο Παντελής Κούρος

Ο Παντελής Κούρος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 10 Δεκεμβρίου 1932. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Παρακολούθησε μαθήματα κολεγιακού επιπέδου στον κλάδο Δημοσίων σχέσεων και Διεύθυνσης Επιχειρήσεων.

Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της Ένωσης Αγωνιστών Λευκωσίας, του Παγκύπριου Ενιαίου Μετώπου Αγωνιστών και της Παγκύπριας Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας, στις οποίες κατείχε τη θέση του Γενικού Οργανωτικού και του Βοηθού Γενικού Γραμματέα.

Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας και παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης στην Ελλάδα. Κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974 ανέλαβε τη θέση του Επιτελάρχη της Πολιτικής Άμυνας. Από το 1953 κατείχε διευθυντική θέση σε συγκρότημα εταιρειών στη Λευκωσία.

Το 1962 νυμφεύθηκε την Ουρανία Τσακίρη η οποία απεβίωσε το 1989. Έχει ένα υιό και μία κόρη.Αδελφός του ήταν ο Ανδρέας Κούρος. Το 1969 ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Γλαύκου Κληρίδη όταν ίδρυσε το Ενιαίον Κόμμα.Στις 23 Ιουλίου 1974, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης ανέλαβε καθήκοντα Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, διορίστηκε ως σύνδεσμος της Προεδρίας με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ).

Από την ίδρυση του Δημοκρατικού Συναγερμού το 1976 έως το 1993, κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του κόμματος, Γλαύκου Κληρίδη. Στις 30 Απριλίου 1993 διορίστηκε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1993. Συνέχισε στην ίδια θέση στην Κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη 1998. Παρέμεινε στη θέση αυτή έως τη λήξη της θητείας του, το 2003.

«Ξέρω πως ήμουν για σένα ο πολιτικός σου γιος»

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο twitter, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε αντίο στον Παντελή Κούρο. 

«Καλό Παράδεισο Παντελή μου. Ξέρω πως ήμουν για σένα ο πολιτικός σου γιος. Ήξερες όμως και εσύ, πόσο περήφανος ένιωθα και εγώ για σένα. Την ήρεμη δύναμή σου τη θαύμαζα. Την αφοσίωση στους φίλους σου την έκανα κανόνα ζωής», ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Δειτε Επισης

BINTEO: Παλαιστής ακινητοποίησε αλιγάτορα 2,5 μέτρων με γυμνά χέρια
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις