Έξαλλος ο Νουρής, στήνει στον τοίχο τον Άντρο για το όνομα στο ψηφοδέλτιο

Έντονη ήταν η αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, ο οποίος επέκρινε την Κυβέρνηση για την απόφασή της όπως υποστηρίζει, με την οποία τα κόμματα που θα κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, πρέπει να φέρουν το όνομα με το οποίο είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο πολιτικών κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα δικαστήρια το ΑΚΕΛ για το όνομα στο ψηφοδέλτιο-«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα»

Σε γραπτή του δήλωση, ο Υπουργός Εσωτερικών, σήκωσε το γάντι και απάντησε πως, «καθημερινά το ΑΚΕΛ για κάθε σημαντικό ή ασήμαντο θέμα, μας παραδίδει μαθήματα για την αναγκαιότητα σεβασμού των θεσμών και των νομοθεσιών. Με τις σημερινές του δηλώσεις ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφερόμενος στο θέμα της αναγραφής των ονομάτων συνδυασμών κομμάτων στα ψηφοδέλτια, απλά αυτοαναιρείται».

Όπως αναφέρει ο κ. Νουρης, «χαρακτηρίζει την θέση του Υπουργείου Εσωτερικών για τήρηση της νομιμότητας και των όσων η εκλογική Νομοθεσία αναφέρει σαν “απαράδεκτη μεθόδευση εκτός πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας”. Δεν είναι “σοβαρά πράγματα αυτά», συμπλήρωσε ο κος Κυπριανού αποδίδοντας «κακοπιστία στις κυβερνητικές αποφάσεις”».

Επισημαίνει ακόμα ότι, «όντως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι πολιτικά τερτίπια. Γιατί το θέμα δεν ηγέρθει ποτέ από την Κυβέρνηση. Προέκυψε όταν συνδυασμός κόμματος ζήτησε να εγγραφεί με ονοματολογία που όπως αποδείχτηκε δεν μπορούσε να υιοθετηθεί. Μέσα όμως από την νομική διερεύνηση που έγινε, προέκυψε και το θέμα με την ονοματολογία των Κομμάτων».

Το Υπουργείο Εσωτερικών, συνεχίζει, «επειδή ακριβώς δεν ήθελε την πρόκληση ανεπιθύμητων αντιπαραθέσεων αλλά την επίλυση του προβλήματος, συνέταξε με την διαδικασία του κατεπείγοντος Νομοσχέδιο, το οποίο απέστειλε στην Βουλή και με το οποίο δινόταν η δυνατότητα και στο ΑΚΕΛ αλλά και σε άλλους συνδυασμούς κομμάτων να χρησιμοποιήσουν το όνομα με το οποίο είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές.

Καταλήγοντας διαμηνύει ότι, «τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρωτοστατούντος του ΑΚΕΛ δεν υιοθέτησαν το Νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση το σέβεται. Τα άλλα επηρεαζόμενα κόμματα συμμορφώνονται με τις πρόνοιες του Νόμου. Το ΑΚΕΛ για τους δικούς του λόγους συνεχίζει να αντιδρά για ένα θέμα που δεν θα υφίστατο εάν ψηφιζόταν το προτεινόμενο Νομοσχέδιο. Αντι λοιπόν να διερωτάται το ΑΚΕΛ γιατί η Κυβέρνηση τηρεί τους Νόμους, θα πρέπει να απαντήσει ευθαρσώς εάν εισηγείται την καταστρατήγηση των προνοιών της εκλογικής Νομοθεσίας».

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας