Σάββατο 12 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η εξαίρεση του... κανόνα των παραλείψεων για τα διαβατήρια, ο Πετρίδης

  07/05/2021 11:41
Η εξαίρεση του... κανόνα των παραλείψεων για τα διαβατήρια, ο Πετρίδης

Η εξαίρεση του... κανόνα των παραλείψεων για τα διαβατήρια, ο Πετρίδης

  07/05/2021 11:41

Την ώρα που η Ερευνητική Επιτροπή συνεχίζει να εξετάζει το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων», το ενδιάμεσο πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Γενικό Εισαγγελέα, συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, αφού σε αυτό καταγράφονται ανεπαρκείς διαδικασίες και κριτήρια αλά καρτ, ενώ αποδίδονται ευθύνες σε υπουργούς και διάφορα πρόσωπα.  

Ωστόσο, εξαίρεση του κανόνα των... παραλείψεων, αποτελεί ο νυν υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος, στον οποίο η Ερευνητική Επιτροπή δεν εντοπίζει ευθύνες κατά την διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εσωτερικών, σε αντίθεση με άλλους υπουργούς, τους οποίους το πόρισμα στήνει στον τοίχο. 

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το ενδιάμεσο πόρισμα, «εξαίρεση αποτελεί ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος μόλις ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εσωτερικών, φρόντισε να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τα προβλήματα που παρουσίαζε το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, να τροχοδρομήσει συναντήσεις με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και το Υπουργείο Οικονομικών και να προωθήσει σημαντικές τροποποιήσεις που εισήγαγαν κάποιες, έστω καθυστερημένα, ασφαλιστικές δικλείδες στο πρόγραμμα».

Επιπρόσθετα, στο πόρισμα η Ερευνητική Επιτροπή, υποδεικνύει πως επί υπουργίας του κ. Πετρίδη, το Υπουργείο Εσωτερικών απέκτησε πρόσβαση στη βάση δεδομένων Worldcheck και επιπλέον υλοποιήθηκε συμφωνία με τρεις εταιρείες, οι οποίες διεξάγουν πλέον τον έλεγχο δέουσας επιμέλειας για τους προτεινόμενους επενδυτές.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας