Το Κυπριακό και η κατοχή διαβατηρίων από «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους απασχόλησαν τα κόμματα σήμερα

Οι τοποθετήσεις των κομμάτων την Τετάρτη  5 Μαΐου, αφορούσαν κατά κύριο λόγο το Κυπριακό, την κατοχή διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων από «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους και το υπό διερεύνηση σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων που συνέδεσαν με τα διαβατήρια που κατέχουν Τ/κ και δη όσοι εξ΄αυτών κατέχουν θέσεις στην "κυβέρνηση".  Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου κατήγγειλε έμμεσες απειλές κατά της ζωής υποψηφίου Βουλευτή του κόμματος.      

Ο ΔΗΣΥ ανακοίνωσε τη συνάντηση του Προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την οποία συζήτησαν το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για την ευρωτουρκική ατζέντα σε συνάρτηση με το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Ο ΔΗΣΥ τοποθετήθηκε στο θέμα του ενδιάμεσου πορίσματος για τις πολιτογραφήσεις και αναφερόμενος σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ανέφερε ότι τα δύο κόμματα κλείνουν τα μάτια στις δεκάδες σελίδες με τα αμαρτήματα στα οποία αναφέρεται το γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος, δεν θέλουν να βλέπουν τα διαβατήρια που δόθηκαν με αντίκρισμα καταθέσεις στις τράπεζες που είχαν ως νομικό σύμβουλο το γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και ότι οι πολιτογραφήσεις που δόθηκαν κατά τη διακυβέρνηση ΑΚΕΛ και η Επιτροπή προτείνει αποστέρηση, είναι τριπλάσιες ποσοστιαία από εκείνες που ακολούθησαν.

Το ΑΚΕΛ συνέχισε τις αναφορές στο θέμα των χρυσών διαβατηρίων με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Στέφανου Στεφάνου, που διατύπωσε τη θέση ότι αν υπήρχε η στοιχειώδης πολιτική ευθιξία θα υπήρχαν παραιτήσεις. Ανέφερε επίσης ότι χρειάζεται ευθιξία και πολιτική ηθική την οποία οι κυβερνώντες έχουν πολλές φορές αποδείξει ότι δεν διαθέτουν.

Το ΔΗΚΟ με δήλωση του ΓΓ Άθου Αντωνιάδη για το ενδιάμεσο πόρισμα υπενθύμισε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ δεν είναι το θύμα της δυσφήμισης, αλλά ο θύτης, που σε μια οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου, ρίχνει λάσπη αντί να λογοδοτεί, ως οφείλει, στους πολίτες.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρθηκε στην κατοχή διαβατηρίων της  Κυπριακής Δημοκρατίας από Τ/κ και διατύπωσε τη θέση ότι οι Τ/κ που θέλουν να απολαμβάνουν των προνομίων της ιδιότητας του Κύπριου-Ευρωπαίου πολίτη οφείλουν να επανενταχθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία και όχι απλώς να καταχρώνται τα προνόμια και την προστασία  που παρανόμως τους χορηγήθηκαν. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν τα διαβατήρια «υπαλλήλων», «υπουργών»,  «αξιωματούχων» κ.λπ. Επίσης, κοινοποίησε δήλωση της Προέδρου του Κινήματος Ελένης Θεοχάρους για το Κυπριακό με την οποία θυμίζει ότι το 2014, κατάφερε να αφαιρεθεί ο καθορισμός της ΔΔΟ ως λύσης του Κυπριακού από την έκθεση προόδου για τις ενταξιακές της Τουρκίας από την ραπορτέρ -εισηγήτρια  Ρία Όουμεν, στη σχετική συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφέρθηκε στο θέμα των διαβατηρίων συνδέοντας το με διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας που κατέχουν ακραίοι Τ/κ πολιτικοί ή οικονομικοί παράγοντες, και αφού εισηγείται την αποστέρηση τους διερωτάται πώς μπορούμε να περιμένουμε να γίνει σοβαρός και σωστός έλεγχος από μια Κυβέρνηση που έδινε διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας  χωρίς ουσιαστική επιμέλεια και εποπτεία. Σε σχέση με την αποστολή sms για τη  διακίνηση εξέφρασε επίσης τη θέση ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται στους πολίτες, στερώντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα με πρόσχημα την αναχαίτιση της πανδημίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αναφερόμενο στην Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό διατυπώνει τη θέση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό επέτρεψε στην Τουρκία να θέσει στο τραπέζι την επιδίωξή της για «δύο κράτη». Κατά το ΕΛΑΜ ευθύνες βαραίνουν και τους συνοδοιπόρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, "που δήθεν μετέβησαν στην Ελβετία οι οποίοι στην ουσία απόλαυσαν πολυτελείς διακοπές σε πανάκριβα θέρετρα".  Το ΕΛΑΜ ζήτησε την άμεση έναρξη ερευνών τη βεβήλωση του μνημείου του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεώργιου Γρίβα Διγενή αναφέροντας ότι επικρατεί πλήρης αποσιώπηση μισαλλόδοξων πράξεων στις οποίες  κάποιοι ασελγούν με τον πιο χυδαίο τρόπο στη μνήμη όλων των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και στην ιστορία της Κύπρου.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αναφέρθηκε σε τηλεφωνήματα που δέχθηκε στέλεχος και υποψήφιος Βουλευτής του με έμμεσες πλην σαφείς απειλές κατά της ζωής του, δηλώνοντας ότι οι οποιεσδήποτε απειλές κατά των μελών ή στελεχών ή υποψήφιων Βουλευτών δεν φοβίζουν, αλλά αντίθετα ενδυναμώνουν το κόμμα και παθιάζουν ακόμα περισσότερο τα στελέχη του. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»