Η Μυρτώ Ζαμπάρτα είναι η νέα επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο

Η Μυρτώ Ζαμπάρτα διορίστηκε σήμερα επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία και θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου. Υπό την ιδιότητά της αυτή, θα ενεργεί ως επίσημη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο υπό την πολιτική ευθύνη της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κ. Ζαμπάρτα, Κύπρια υπήκοος, εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί 15 και πλέον χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει αποκτήσει άριστη γνώση σε σειρά τομέων πολιτικής της ΕΕ, και ειδικότερα σε ζητήματα διεθνούς εμπορίου και επενδύσεων, καθώς και στους τομείς της ανθρωπιστικής βοήθειας και της διαχείρισης κρίσεων.

Χάρη στις προηγούμενες θέσεις της, διαθέτει σημαντική πείρα σε διοικητικά καθήκοντα, καθώς και σε καθήκοντα εκπροσώπησης και διεξαγωγής διεθνών διαπραγματεύσεων.

Επί του παρόντος, η κ. Ζαμπάρτα είναι προϊσταμένη διοικητικής μονάδας στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίου, αρμόδια για τις πολυμερείς υποθέσεις και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (από το 2017). Κατά το παρελθόν, μεταξύ άλλων σημαντικών θέσεων που έχει αναλάβει, διετέλεσε αναπληρώτρια προϊσταμένη της μονάδας υπηρεσιών (2015-2017) στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίου, καθώς και μέλος του ιδιαίτερου γραφείου του κ. Στυλιανίδη, επιτρόπου αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων (2014-2015).

Η κ. Ζαμπάρτα είναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει λάβει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στους τομείς του τραπεζικού και οικονομικού δικαίου και των οικονομικών.

Ιστορικό

Η Επιτροπή διατηρεί αντιπροσωπείες σε όλες τις πρωτεύουσες των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και περιφερειακά γραφεία στη Βαρκελώνη, τη Βόννη, τη Μασσαλία, το Μιλάνο, το Μόναχο και το Βρότσλαβ. Οι αντιπροσωπείες είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή της Επιτροπής επί τόπου στα κράτη μέλη της ΕΕ. Συνεργάζονται με τις εθνικές αρχές, τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους πολίτες και ενημερώνουν τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ. Οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών διορίζονται από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είναι πολιτικοί της εκπρόσωποι στο κράτος μέλος στο οποίο έχουν αποσπαστεί.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη