Κόβει τον διάλογο με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ η Κυβέρνηση για τα διαβατήρια

Κόβει το δημόσιο διάλογο η Κυβέρνηση για τα διαβατήρια, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των ερευνών της Ερευνητικής Επιτροπής.

Μετά τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως «ενόσω η Ερευνητική Επιτροπή συνεχίζει το έργο της, η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σεβόμενη τη διαδικασία, αλλά και την ανεξαρτησία και το έργο που επιτελεί η Επιτροπή»

Στη συνέχεια, ο κ. Κούσιος χαρακτήρισε αστήρικτους τους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας πως «δεν είναι παρά η επανάληψη των ίδιων ισχυρισμών που προβάλλουν εδώ και μήνες στα πλαίσια μιας ενορχηστρωμένης δυσφημιστικής προσπάθειας κατά της Κυβέρνησης, πολλά θα λεχθούν όταν η Ερευνητική Επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της».

«Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ είναι απόλυτα εκτεθειμένοι»

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής για τα διαβατήρια καθιστά φανερό ότι οι Εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων συνέβαλαν θετικά και αποφασιστικά στην έρευνα γύρω από τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων που συνιστά το σκάνδαλο των σκανδάλων. Σειρά ευρημάτων της Ερευνητικής Επιτροπής επιβεβαιώνουν τις Εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Για τα διαβατήρια στους συνέταιρους του προεδρικού γαμπρού στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Για τις πολιτογραφήσεις για το καζίνο. Για τις παρεμβάσεις Υπουργών αλλά και ιεραρχών για να επισπευστούν επιλεκτικά συγκεκριμένες αιτήσεις. Για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν από τα ταμεία του κράτους επειδή οι αγορές ακινήτων είχαν μειωμένο ΦΠΑ».

Το κόμμα της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «τώρα πια, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι απόλυτα εκτεθειμένοι για την εμμονή τους να εμποδίζουν την Ελεγκτική Υπηρεσία να επιτελέσει το έργο της σε αυτό το σκάνδαλο».

Επιπρόσθετα, το ΑΚΕΛ ανέφερε ότι κανένας σοβαρός και ειλικρινής άνθρωπος δεν έχει αμφιβολία για τον πραγματικό λόγο που οι κυβερνώντες εμπόδιζαν τις έρευνες για τα χρυσά διαβατήρια. «Εμπόδιζαν τις έρευνες γιατί είναι η κυβέρνηση ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του σκανδάλου. Είναι η κυβέρνηση που έπαιζε ρόλο πλασιέ και συνηγόρου της βιομηχανίας των χρυσών διαβατηρίων. Είναι οι ίδιοι που παραχώρησαν 6,5 χιλιάδες διαβατήρια και συνεχίζουν να εξετάζουν άλλες 1000 αιτήσεις. Είναι οι ίδιοι που ξεχαρβάλωσαν τα κριτήρια και τους ελέγχους. Και βέβαια είναι οι ίδιοι που άμεσα εμπλέκονται στη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων με μια σκανδαλώδη και πρωτοφανή σύγκρουση συμφέροντος. Με το ένα χέρι υπέβαλλαν αιτήσεις και με το άλλο τις ενέκριναν, αποκομίζοντας οι οικογενειακές τους επιχειρήσεις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

«Μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς»

«Αντί ο ΔΗΣΥ να απολογηθεί στον κυπριακό λαό για την παρανομία που μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς ζητά και συγχαρητήρια για τον διορισμό της Ερευνητικής Επιτροπής, ενώ συνεχίζει να εμποδίζει την Ελεγκτική Υπηρεσία να κάνει τον δικό της έλεγχο», ανέφερε σε ανακοίνωση του νωρίτερα το ΔΗΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με μπηχτές η ανάγνωση Οδυσσέα για πόρισμα Ερευνητικής-Δηλώνει δικαιωμένος και... επιμένει

Δειτε Επισης

Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Για ανάγκη αποκλιμάκωσης κατάστασης στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ΠτΒ και Πρέσβειρα ΗΠΑ
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»
Νέα μαρτυρία για τον νεκρό στο Πασαλιμάνι-«Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και τον πλάκωσαν τα μπάζα»
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του