Δευτέρα 28 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πολιτική ηγεσία, Κύπριοι και ξένοι αξιωματούχοι υπέγραψαν το βιβλίο για τον Βάσο Λυσσαρίδη

  04/05/2021 14:45
Πολιτική ηγεσία, Κύπριοι και ξένοι αξιωματούχοι υπέγραψαν το βιβλίο για τον Βάσο Λυσσαρίδη

Πολιτική ηγεσία, Κύπριοι και ξένοι αξιωματούχοι υπέγραψαν το βιβλίο για τον Βάσο Λυσσαρίδη

  04/05/2021 14:45

Η πολιτική ηγεσία, αρχηγοί κομμάτων, πρεσβευτές και εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών στην Κύπρο, υπέγραψαν την Τρίτη το βιβλίο συλλυπητηρίων, που ανοίχθηκε για τον Βάσο Λυσσαρίδη.

Οι προσελεύσεις πρώην και νυν αξιωματούχων ξεκίνησαν στις 09:00 στο Ίδρυμα «Βάσος Λυσσαρίδης», στη Λευκωσία, ενώ θα συνεχιστούν και το απόγευμα από τις 15:00 μέχρι τις 18:00.

Το βιβλίο συλλυπητήριων υπέγραψαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασίαδης και ο Πρόεδρος της  Βουλής, Δρ. Αδάμος Αδάμου.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Βουλής έγραψε: «’Να πεθάνω χωρίς να γονατίσω...’ έγραφες στα ποιήματα σου γιατρέ. Έφυγες αλύγιστος Οραματιστής, Ιδεαλιστής, Αγωνιστής μέχρι το τέλος, υπέρ της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των λαών».

«Ήσουν για εμάς», συμπλήρωσε στο βιβλίο, «ζωντανό κεφάλαιο της ιστορίας του τόπου και τίμησες με την αγέρωχη στάση σου τον πολιτικό βίο. Έτσι χωρίς να γονατίσεις πέρασες στο πάνθεον των αγωνιστών. Καλό σου ταξίδι γιατρέ. Αιωνία σου η μνήμη».

Το Βάσο Λυσσαρίδη αποχαιρέτισε και ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «ο περήφανος κόσμος της ΕΔΕΚ αποχαιρετά τον ιδρυτή και τον ιστορικό του ηγέτη τον πολιτικό, τον γιατρό, τον ζωγράφο, τον ποιητή, τον Βάσο Λυσσαρίδη, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα που αυτός χάραξε με τους αγώνες του, τη φυσιογνωμία του και με δείκτη το δικό του παράδειγμα για τη λευτεριά της πατρίδας μας, για δημοκρατία και σοσιαλισμό». «Οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Ο αγώνας συνεχίζεται», είπε καταληκτικά.

Νωρίτερα, υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Εξάλλου, το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυ Γιολίτη, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, καθώς επίσης ο Πρέσβης της Κούβας και εκπρόσωποι ξένων Πρεσβειών στην Κύπρο.

Επίσης, μέχρι τη 13:00 το βιβλίο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, η Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, καθώς επίσης ο τέως βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων, Γιώργος Περδίκης.

Την Τετάρτη η κηδεία

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη στις 11:00 δημοσία δαπάνη, στον Ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Της εξοδίου ακολουθίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β,  στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας