Περισσότερα τα εκλογικά κέντρα στην Πάφο λόγω πανδημίας

Περισσότερα θα είναι τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Πάφο στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές σε σχέση με τις εκλογές, που είχαν διεξαχθεί το 2016.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου, έφορος της εκλογικής περιφέρειας Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, είπε πως στην Πάφο θα λειτουργήσουν συνολικά 134 εκλογικά κέντρα αντί 129 που είχαν λειτουργήσει  στις βουλευτικές εκλογές του 2016. 

Η αύξηση αυτή γίνεται, όπως ανέφερε, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των ψηφοφόρων σε μεγάλα εκλογικά κέντρα λόγω της πανδημίας. Πρόσθεσε πως τα κέντρα θα στελεχώσουν 630 άτομα συνολικά, δημόσια υπάλληλοι και άνεργοι. Είπε ακόμη πως  κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Εσωτερικών με το Υπουργείο Υγείας, όσοι θα εργαστούν έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικώς ότι μπορούν να εμβολιαστούν αύριο αν το επιθυμούν. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά προτρέπονται να εμβολιαστούν, συμπλήρωσε .

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως λόγω της πανδημίας υπάρχει ιδιαιτερότητα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση επειδή πρέπει να τηρηθούν διάφορα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας σε διάφορες διαδικασίες, από την εκπαίδευση του προσωπικού μέχρι την εκλογική αναμέτρηση, την καταμέτρηση και την έκδοση των αποτελεσμάτων. 

Πρόσθεσε πως η καινοτομία που υπάρχει τώρα, είναι η απόφαση που λήφθηκε μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για να υπάρξουν κινητές κάλπες για να ψηφίσουν άνθρωποι που νοσούν. Όσα δηλαδή είναι κρούσματα επιβεβαιωμένα θα υπάρχει πλατφόρμα ανοικτή ηλεκτρονικά από τις  21.5.21  μέχρι τις 28.5.21 στις 18:00 οπότε θα λήξει και η εκδήλωση ενδιαφέροντος, ώστε να μπορούν να αιτηθούν ότι θέλουν να ψηφίσουν. 

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, “εμείς, όπως και όλες οι επαρχιακές διοικήσεις, με τις οδηγίες του Γενικού Εφόρου, που είναι ο ΓΔ του Υπουργείου Εσωτερικών, θα επεξεργαστούμε Παρασκευή βράδυ και Σάββατο το πρωί πώς θα οργανώσουμε τη διακίνηση αυτών των ειδικών καλπών”.   

Γίνονται επίσης διευθετήσεις, σύμφωνα με την έπαρχο, ώστε 18 περίπου κινητές κάλπες στην επαρχία Πάφου, όπως διαφαίνεται  μέχρι στιγμής, να είναι μετακινούμενες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ψηφοφόροι, που θα είναι αποκλεισμένοι λόγω της πανδημίας. 

Επεσήμανε πως οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην επαρχία Πάφου είναι 52 313, περιλαμβανομένων των νέων ψηφοφόρων. Οι αυτόχθονες είναι 44. 817 και οι όλοι  εκτοπισμένοι 7.496 εκ των οποίων οι εκτοπισμένοι Λευκωσίας 3.305, οι εκτοπισμένοι Κερύνειας είναι 1.130 και οι εκτοπισμένοι Αμμόχωστου, που κατοικούν στην Πάφο, είναι 3.061.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας