Στη δημοσιότητα το ενδιάμεσο πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Σαββίδη, ως η προηγούμενη δέσμευσή του, η ενδιάμεση έκθεση του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε με σκοπό τη διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών από το 2007 έως και τη 17η Αυγούστου 2020.

Από την ενδιάμεση έκθεση που δημοσιεύεται, απαλείφονται τα στοιχεία εκείνα που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν πρώτον, για σκοπούς προστασίας ενδεχόμενων ποινικών ερευνών που δυνατό να διαταχθούν και  κατ’ επέκταση των δικαιωμάτων των εν δυνάμει κατηγορουμένων και δεύτερον, για σκοπούς συμμόρφωσης με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της διαφύλαξης της διαδικασίας παράβασης που εκκρεμεί εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η απάλειψη των στοιχείων στο περιεχόμενο της ενδιάμεσης έκθεσης, όπως αυτό δημοσιεύεται σήμερα, φέρει τη σύμφωνο γνώμη της Ερευνητικής Επιτροπής και της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της ενδιάμεσης έκθεσης από τη Νομική Υπηρεσία, αυτή αξιολογείται από την Υπεύθυνη Εισαγγελέα και νομικούς λειτουργούς του Ποινικού Τομέα με σκοπό την προώθηση αυτής στην Αστυνομία για έναρξη αστυνομικών ερευνών.

Περαιτέρω, αύριο καταχωρείται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο σύμφωνα με το Άρθρο 139 του Συντάγματος, με την οποία καλείται το Δικαστήριο να δηλώσει ότι η Απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων με ημερομηνία 22 Απριλίου 2021 είναι άκυρη και άνευ νομικού αποτελέσματος, αφού λήφθηκε, μεταξύ άλλων, χωρίς εξουσία ή/και αρμοδιότητα ή/και κατά παράβαση προνοιών του Συντάγματος και της Αρχής της Διάκρισης των Εξουσιών ή/και κατά παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κείμενο της ενδιάμεσης έκθεσης επισυνάπτεται εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης