Κυριακή 20 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Οι σχέσεις οι δικές μας ήταν σχέσεις φίλων.... Ήταν ένας ανθρωπιστής»

  27/04/2021 13:22
«Οι σχέσεις οι δικές μας ήταν σχέσεις φίλων.... Ήταν ένας ανθρωπιστής»

«Οι σχέσεις οι δικές μας ήταν σχέσεις φίλων.... Ήταν ένας ανθρωπιστής»

  27/04/2021 13:22

Ένας μεγάλος πολιτικός και ένας μεγάλος ανθρωπιστής ήταν ο αείμνηστος Βάσος Λυσσαρίδης. Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ιατρός Ανδρέας Σισμάνης, φίλος και συνεργάτης του πρώην Προέδρου της Βουλής και ιδρυτή και για χρόνια Προέδρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να περιγράψει τον Βάσο Λυσσαρίδη, ο Δρ Σισμάνης είπε πως ήταν ένας μεγάλος πολιτικός κυρίως σε σχέση με την ικανότητα του να ερμηνεύει τις αιτίες των διαφόρων καταστάσεων που εμπλέκονται στην πολιτική. Όπως σημείωσε, ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν από τους πρώτους που εισηγήθηκε να εκμεταλλευτούμε, ως Κύπρος, τα εμπλεκόμενα συμφέροντα των διαφόρων χωρών.

Ο Δρ. Σισμάνης είπε πως παρά τη στενή τους σχέση, οι δύο τους είχαν και στιγμές αλλά και σημεία στα οποία διαφωνούσαν, κυρίως σε ό,τι αφορούσε την εσωτερική και ενδοκομματική πολιτική, τα οποία ωστόσο, διευκρίνισε, δεν επηρέαζαν καθόλου τις προσωπικές τους σχέσεις.

Από την άλλη, όπως είπε, η πολιτική του αείμνηστου γιατρού δεν ήταν, όπως αποδείχθηκε, τόσο αρεστή στο λαό ώστε να τον αναδείξει στην Προεδρία και να του εμπιστευτεί το Ύπατο αξίωμα της χώρας.

Σε σχέση με τον χαρακτήρα του, ο Δρ. Σισμάνης είπε πως ο Βάσος Λυσσαρίδης ήταν πολύ ανθρώπινος και μαζί μπορούσαν να κάνουν συζητήσεις πάνω σε πολλά θέματα και εκτός της πολιτικής.

«Οι σχέσεις οι δικές μας ήταν σχέσεις φίλων. Ήταν ένας ανθρωπιστής, γνωστός και από την ιατρική του πορεία ότι βοήθησε πολύ κόσμο. Δεν μου αρέσει πολύ να μιλώ (για τον Βάσο Λυσσαρίδη), θέλω να τον έχω μέσα μου παρά να εκφράζω πολλά πράγματα για αυτόν», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας