Σάββατο 12 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Θλίψη Παπαδάκη για το χαμό του Λυσσαρίδη-«Φιλόσοφος της πολιτικής, ρομαντικός ποιητής»

  27/04/2021 13:15
Θλίψη Παπαδάκη για το χαμό του Λυσσαρίδη-«Φιλόσοφος της πολιτικής, ρομαντικός ποιητής»

Θλίψη Παπαδάκη για το χαμό του Λυσσαρίδη-«Φιλόσοφος της πολιτικής, ρομαντικός ποιητής»

  27/04/2021 13:15

Με βαριά θλίψη, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, αποχαιρετά τον Γιατρό Βάσο Λυσσαρίδη, που έφυγε χθες, για το μεγάλο ταξίδι.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι ορόσημο των αγώνων του λαού μας για δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία. Ένας Σοσιαλιστής, ένας ιδεολόγος, με διεθνή δράση, που έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, αναφέρει ο ευρωβουλευτής.

Σημειώνει ακόμα πως είναι «μία προσωπικότητα παγκόσμιου βεληνεκούς. Αγωνίστηκε ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις, αγωνίστηκε για ισότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. Ένας αγωνιστής για τα δικαιώματα των λαών, που αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε σε όλο τον κόσμο».

Αναφέρει ακόμα ότι «συμμετείχε στην ΕΟΚΑ και πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την ξενοκίνητη Χούντα των Αθηνών. Ήταν ο αρχηγός της αντίστασης ενάντια στην ΕΟΚΑ Β και το πραξικόπημα, όπου στάθηκε ανάχωμα στο ξεπούλημα της πατρίδας και του λαού μας.

Εραστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας, πρώτη του έγνοια η απελευθέρωση της Κύπρου μας και η διασφάλιση των δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού».

Ως γνήσιος Σοσιαλιστής, λέει ο κ. Παπαδάκης, «κράτησε ψηλά την σημαία των ιδεών του. Η πορεία του στο δημόσιο βίο χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, αγωνιστικότητα και πίστη στις ιδέες του Σοσιαλισμού. Αγωνιστής των ασυμβίβαστων, εκείνων που δεν γονάτισαν, που δεν εξαγοράστηκαν, με βλέμμα καθαρό και μυαλό οξυδερκές.

Φιλόσοφος της πολιτικής, ένας ρομαντικός ποιητής».

Επισημαίνει ακόμα ότι «ο θάνατος του αφήνει όλους εμάς φτωχότερους, αλλά η πορεία της ζωής του, αφήνει τον τόπο μας και την ιστορία μας, πλουσιότερη. Οι παρακαταθήκες του ζουν στον καθένα μας, που πιστέψαμε στα οράματά του.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, υπήρξε ο πολιτικός μας πατέρας και ο εμπνευστής μας, για να ακολουθήσουμε τις αρχές και τις αξίες τις οποίες πρέσβευε.

Ας είναι ο βίος του φάρος, για να πορευόμαστε και να αγωνιζόμαστε στο μέλλον, σε μέρες όπως οι σημερινές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας