Θλίψη Παπαδάκη για το χαμό του Λυσσαρίδη-«Φιλόσοφος της πολιτικής, ρομαντικός ποιητής»

Με βαριά θλίψη, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, αποχαιρετά τον Γιατρό Βάσο Λυσσαρίδη, που έφυγε χθες, για το μεγάλο ταξίδι.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι ορόσημο των αγώνων του λαού μας για δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία. Ένας Σοσιαλιστής, ένας ιδεολόγος, με διεθνή δράση, που έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, αναφέρει ο ευρωβουλευτής.

Σημειώνει ακόμα πως είναι «μία προσωπικότητα παγκόσμιου βεληνεκούς. Αγωνίστηκε ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις, αγωνίστηκε για ισότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού. Ένας αγωνιστής για τα δικαιώματα των λαών, που αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε σε όλο τον κόσμο».

Αναφέρει ακόμα ότι «συμμετείχε στην ΕΟΚΑ και πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την ξενοκίνητη Χούντα των Αθηνών. Ήταν ο αρχηγός της αντίστασης ενάντια στην ΕΟΚΑ Β και το πραξικόπημα, όπου στάθηκε ανάχωμα στο ξεπούλημα της πατρίδας και του λαού μας.

Εραστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας, πρώτη του έγνοια η απελευθέρωση της Κύπρου μας και η διασφάλιση των δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού».

Ως γνήσιος Σοσιαλιστής, λέει ο κ. Παπαδάκης, «κράτησε ψηλά την σημαία των ιδεών του. Η πορεία του στο δημόσιο βίο χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, αγωνιστικότητα και πίστη στις ιδέες του Σοσιαλισμού. Αγωνιστής των ασυμβίβαστων, εκείνων που δεν γονάτισαν, που δεν εξαγοράστηκαν, με βλέμμα καθαρό και μυαλό οξυδερκές.

Φιλόσοφος της πολιτικής, ένας ρομαντικός ποιητής».

Επισημαίνει ακόμα ότι «ο θάνατος του αφήνει όλους εμάς φτωχότερους, αλλά η πορεία της ζωής του, αφήνει τον τόπο μας και την ιστορία μας, πλουσιότερη. Οι παρακαταθήκες του ζουν στον καθένα μας, που πιστέψαμε στα οράματά του.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, υπήρξε ο πολιτικός μας πατέρας και ο εμπνευστής μας, για να ακολουθήσουμε τις αρχές και τις αξίες τις οποίες πρέσβευε.

Ας είναι ο βίος του φάρος, για να πορευόμαστε και να αγωνιζόμαστε στο μέλλον, σε μέρες όπως οι σημερινές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα