Δευτέρα 18 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έχασαν τον χάρτη του εδαφικού στο ψευδοκράτος-Πόλεμος μεταξύ των συμβούλων Τατάρ και Ακιντζί

  26/04/2021 15:59
Έχασαν τον χάρτη του εδαφικού στο ψευδοκράτος-Πόλεμος μεταξύ των συμβούλων Τατάρ και Ακιντζί

Έχασαν τον χάρτη του εδαφικού στο ψευδοκράτος-Πόλεμος μεταξύ των συμβούλων Τατάρ και Ακιντζί

  26/04/2021 15:59

Χάθηκε ο χάρτης που είχε καταθέσει η τ/κ στο Κραν Μοντανά με τον "σύμβουλο" του τέως ηγέτη των Τ/κ να δηλώνει ότι τον είχε παραδώσει, ενώ ο "σύμβουλος" του Τατάρ να αρνείται ότι έγινε κάτι τέτοιο.

Κάτω από τον τίτλο «Τι θα γίνει τώρα;» η τουρκοκυπριακή «Ντιγιαλόγκ» γράφει σήμερα ότι ο «σύμβουλος» του τέως Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Γκιουρντάλ Χιουντάογλου ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά παράδωσε μέσα σε έναν φάκελο στον σύμβουλο του νυν Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, Οκάν Ντονανγκίλ τον χάρτη που είχε καταθέσει η τουρκοκυπριακή πλευρά για το εδαφικό στις συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα.

«Όταν ολοκλήρωσα τα καθήκοντά μου ως προεδρικός σύμβουλος και παρέδιδα στον κ. Οκάν Ντονανγκιλ, τού ανέφερα την ευαισθησία του θέματος», επεσήμανε ο κ. Χιουντάογλου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας ότι όλα τα έγγραφα που αφορούν τα πρακτικά των συνομιλιών κατά την περίοδο Ακιντζί καταχωρήθηκαν στο αρχείο της «προεδρίας», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ο Χιουντάογλου προέβη σε αυτή την αναφορά μετά την δήλωση του Τατάρ, ο οποίος διερωτήθηκε πού είναι ο χάρτης που επέδωσε ο Ακιντζί στις συνομιλίες. Ο Τατάρ είπε ότι γνωρίζει για τις δηλώσεις Χιουντάογλου, αλλά ο ίδιος δεν είδε ακόμα τον χάρτη.

Στο μεταξύ, σε επικοινωνία με την εφημερίδα από τη Γενεύη όπου βρίσκεται, ο Ντονανγκίλ υποστήριξε ότι δεν του παραδόθηκε κανένας χάρτης.

«Ισχυρίζεται ότι μου έδωσε τον χάρτη μέσα σε φάκελο. Πώς μπορεί να δίνεται μέσα φάκελο ένα τόσο σημαντικό έγγραφο του κράτους;», διερωτήθηκε υποστηρίζοντας ότι τέτοια έγγραφα πρέπει να φυλάσσονται κλειδωμένα.

Εξάλλου, η «Γκιουνές» γράφει ότι ο Αϊντίν Άκκουρτ, σύμβουλος του Τατάρ σε θέματα Τύπου, έρευνας και αρχείου, δήλωσε ότι ο ισχυρισμός Χιουντάογλου είναι τελείως αναληθής, αφού ο εν λόγω χάρτης δεν βρίσκεται στο αρχείο της «προεδρίας της δημοκρατίας», αλλά ούτε και δόθηκε στον Ντοναγκίλ.

Είπε ότι σε αντίθεση με τον ισχυρισμό Χιουντάογλου, τα έγγραφα του αρχείου δεν μπορούν να δοθούν σε κλειστούς φακέλους, αφού δίδονται με υπογραφή και καταχωρούνται.

«Ο εν λόγω χάρτης και μερικά άλλα έγγραφα και πρακτικά είτε καταστράφηκαν είτε τα πήραν μαζί τους όταν έφευγαν», ανέφερε επισημαίνοντας ότι διεξάγουν έρευνες για το θέμα εδώ και μήνες και συνεχίζονται οι προσπάθειές τους για έναρξη «νομικής διαδικασίας».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας