Αναχώρησε για τη Γενεύη η κυπριακή αποστολή (pics)

Αναχώρησε λίγο μετά τις εννέα το πρωί η ναυλωμένη πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών που θα μεταφέρει την κυπριακή αποστολή στη Γενεύη, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, για το Κυπριακό. 

Τα μέλη της κυπριακής αποστολής, αναμένεται να φτάσουν στη Γενεύη μετά το μεσημέρι, με το επίσημο πρόγραμμα της πενταμερούς να έχει οριστεί για αύριο το πρωί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κυπριακό ώρα μηδέν-Αναχωρεί για τη Γενεύη η κυπριακή αποστολή

Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μεταβαίνουν στην Ελβετία ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος και ο Διαπραγματευτής Αντρέας Μαυρογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τούρκος κλειδοκράτορας στο Παλάτι των Εθνών-Τα σενάρια, η Ε.Ε. και το εσωτερικό

Επίσης τον συνοδεύουν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο, πλην του ΕΛΑΜ, δηλαδή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, η Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Έφη Ξάνθου (ο Πρόεδρος του Κινήματος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είναι επαφή κρούσματος κορωνοϊού και δεν δύναται να μεταβεί), και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν.

Ακόμη τον Πρόεδρο συνοδεύουν, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας και της ομάδας νομικών. Πιο συγκεκριμένα οι Ιωάννης Κασουλίδης Παναγιώτης Δημητρίου, Τάσος Τζιωνής, Τουμάζος Τσελεπής, Χριστίνα Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κόμπος, Κωστάκης Παρασκευά, Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Παντελής Παντελίδης και Ανδριανός Κυριακίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντίστροφη μέτρηση για τη Γενεύη-Το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς

Φωτογραφίες από την αναχώρηση της πτήσης, δημοσίευσε και η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, σχολιάζοντας πως, «αν πέσει αυτό το αεροπλάνο θα σωθεί η Κύπρος», υποδεικνύοντας παράλληλα πως πρόκειται για μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει χαριτολογώντας ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης σε ανάλογη περίσταση. 

Ο REPORTER θα βρίσκεται στη Γενεύη με απεσταλμένο τον δημοσιογράφο Γιώργο Πλουτάρχου, ο οποίος θα μεταφέρει λεπτό προς λεπτό, όλες τις εξελίξεις από την ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ, όπου θα πραγματοποιείται η άτυπη πενταμερής.

 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων