Πέμπτη 6 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αντίστροφη μέτρηση για τη Γενεύη-Το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς

  25/04/2021 11:25
Αντίστροφη μέτρηση για τη Γενεύη-Το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς

Αντίστροφη μέτρηση για τη Γενεύη-Το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς

  25/04/2021 11:25

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί το πρωί της 26ης Απριλίου, για τη Γενεύη, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, την οποία συγκάλεσε ο ΓΓ των ΗΕ  Αντόνιο Γκουτέρες, και που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 και 29 Απριλίου. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν τα μέλη της κυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας καθώς και οι πολιτικοί αρχηγοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνει γραμμή το μεσημέρι της Δευτέρας από Ερντογάν και πετά για Γενεύη ο Τατάρ

Το πρόγραμμα των συναντήσεων, στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης, ξεκινά το απόγευμα της 27ης Απριλίου με διμερείς συναντήσεις του ΓΓ των ΗΕ με τoν Πρόεδρο Αναστασιάδη (7μμ ώρα Κύπρου) και νωρίτερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσιν Τατάρ. Αργότερα ο ΓΓ των ΗΕ θα παραθέσει δεξίωση προς τους συμμετέχοντες στην άτυπη διάσκεψη, με συμμετοχή 1 συν 2 από κάθε πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τούρκος κλειδοκράτορας στο Παλάτι των Εθνών-Τα σενάρια, η Ε.Ε. και το εσωτερικό

Στις 28 Απριλίου, το πρόγραμμα αρχίζει στις 11 το πρωί (ώρα Κύπρου) με συνάντηση της ολομέλειας των συμμετεχόντων μερών και με εναρκτήριες αναφορές του ΓΓ των ΗΕ, των ηγετών των δύο κοινοτήτων και των Υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις του ΓΓ των ΗΕ με τα εμπλεκόμενα μέρη, στο κτήριο των ΗΕ, στη Γενεύη.

Συγκεκριμένα, με συμμετοχή 1 συν 5, ο ΓΓ των ΗΕ θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας  Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 3μμ (ώρα Κύπρου) και μια ώρα αργότερα θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανησυχία Αναστασιάδη για αδιέξοδο στη Γενεύη και το… κουτί της Πανδώρας

Στις 5μμ (ώρα Κύπρου), ο ΓΓ των ΗΕ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ και μία ώρα αργότερα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ. Στις 7μμ ο ΓΓ των ΗΕ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσει συνάντηση της ολομέλειας της διάσκεψης, στις 8μμ (ώρα Κύπρου) και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα παρακαθίσουν σε δείπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 17 χρόνια από το Σχέδιο Ανάν-Καταλύτης εξελίξεων ο τουρκικός αιφνιδιασμός

Στις 29 Απριλίου, στις 10 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο ΓΓ των ΗΕ θα έχει διμερή  συνάντηση με τον κ. Τατάρ και ακολούθως με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσουν τριμερείς διαβουλεύσεις ανάμεσα στον ΓΓ των ΗΕ, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Στη 1μμ (ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ολομέλειας των μερών με συμμετοχή 1 συν 5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επιχείρηση ενότητα, τα σενάρια και η πρώτη επιτυχία των Τούρκων ενόψει Γενεύης

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας