Astra(ψε) και βρόντηξε το Προεδρικό με Άντρο-«Περιμένει αποφάσεις για να κρίνει»

Άστραψε και βρόντηξε η Κυβέρνηση με τις νέες επικρίσεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας, με το Προεδρικό να σηκώνει το γάντι και να απαντά στον Άντρο Κυπριανού, τον οποίο κατηγορεί πως υποκινεί πολίτες για μαζικές συγκεντρώσεις, παραπέμποντας μάλιστα στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο οδόφραγμα της Λήδρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα στοιχεία… νάρκες που έφεραν θωράκιση, η επόμενη ημέρα της μάχης και ο στόχος

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε πως «δεν αποτελούν έκπληξη οι αρνητικές και μηδενιστικές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ. Είναι πάγια τακτική του ΑΚΕΛ εδώ και ένα χρόνο, να περιμένει να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για να τις κατακρίνει και να τις καταγγείλει».

Όπως αναφέρει, όταν η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα, το ΑΚΕΛ την καταγγέλλει για αποτυχία διαχείρισης, ενώ όταν προβαίνει σε χαλαρώσεις μέτρων, την καταγγέλλει για έλλειψη υπευθυνότητας.

«Η απάντηση μας είναι ότι με πράξεις και υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία και η εξάπλωση της, με αποφάσεις, δύσκολες ενίοτε, αλλά απαραίτητες για το καλό του τόπου και των πολιτών, όπως αυτές που η Κυβέρνηση έλαβε χθες».

Παράλληλα, ο κ. Κούσιος αναφέρει πως «το ΑΚΕΛ και ο Γενικός του Γραμματέας καταγγέλλουν καθημερινά την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ παράλληλα υποκινούν και συμμετέχουν σε κάθε είδους κινητοποιήσεις και μαζικές συγκεντρώσεις, από την πρώτη μέρα, πότε με τα οδοφράγματα και πότε με τον προπηλακισμό Ελληνοκύπριων εθνοφρουρών, καθώς και με τη διοργάνωση διαδηλώσεων ή υποστήριξη διαδηλώσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Οι επικρίσεις του ΑΚΕΛ

«Πλήρη αποτυχία της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας» διαπίστωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι η ανησυχία του είναι στο κόκκινο, καθώς «η Κύπρος βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις προσβολές από τον ιό».

Είναι προφανές από τα αποτελέσματα άλλων χωρών, ότι η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος θα προκύψει με τους εμβολιασμούς, συνέχισε και έφερε το παράδειγμα της Βρετανίας, που όπως είπε κατάφερε από χώρα που είχε τα χειρότερα αποτελέσματα, με τους εμβολιασμούς να ξεφεύγει από την πανδημία. Κάτι ανάλογο έγινε και στο Ισραήλ, το οποίο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει εμβολιάσει τον απαραίτητο αριθμό του πληθυσμού και έχει εγκαταλείψει τα όποια περιοριστικά μέτρα, ανέφερε.

Επειδή η Κυβέρνηση υπαινίσσεται ότι είναι στενά τα περιθώρια λόγω ΕΕ, είπε πως επισημαίνει ότι χώρες όπως η Δανία και η Μάλτα βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από την Κύπρο σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς και πρόσθεσε πως μετά από τέσσερις μήνες εμβολιασμών ο Υπουργός Υγείας χθες, Παρασκευή είπε ότι εμβολιάστηκε με πλήρη δόση εμβολίου μόνο το 8% του κυπριακού πληθυσμού «και την ίδια στιγμή λένε ότι σε δύο μήνες θα φθάσουν στο απαραίτητο ποσοστό πληθυσμού που οδηγεί στην ανοσία της αγέλης». Διερωτήθηκε ακόμη πως θα γίνει κατορθωτό, αν σε τέσσερις μήνες το ποσοστό είναι 8%, αυτό σε δύο μήνες να φτάσει το 60%-70%.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε ανησυχία και για τις «αντιφάσεις» στις διάφορες αποφάσεις, όπως είπε, διατυπώνοντας τη θέση ότι «οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι πολιτικές και δεν στηρίζονται στη βάση των υποδείξεων των επιστημόνων». Παρατήρησε ότι το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε επιχειρηματολογία γιατί δεν πρόκειται να μπούμε σε lockdown και το απόγευμα της ίδιας ημέρας το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το ακριβώς αντίθετο.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι μετά από τις πιέσεις της Εκκλησίας μέσα σε λίγες ώρες άλλαξαν τις αποφάσεις τους, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο το αίτημα των πιστών να μπορέσουν να εκκλησιαστούν αυτές τις μέρες τηρώντας τα απαραίτητα πρωτόκολλα. Πρόσθεσε πως κατ΄αναλογία οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα, τα θέατρα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης.

Κάλεσε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με περισσότερη αποφασιστικότητα τα ζητήματα των εμβολιασμών και της εφαρμογής των πρωτοκόλλων με αυστηρή επιτήρηση, καθώς έτσι θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση και όχι με αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις.

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics