Η πρωτιά του ΔΗΣΥ, η ανάκαμψη του ενδιαφέροντος και η μάχη των μικρών

Σε σημαντικά συμπεράσματα για τη στάση που κρατούν οι πολίτες, ενόψει των βουλευτικών εκλογών δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΡΙΚ, Σίγμα και Ομέγα.

Και στις τρεις δημοσκοπήσεις καταγράφεται μια μικρή αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών για τις βουλευτικές εκλογές, ενώ και στις τρεις ο Δημοκρατικός Συναγερμός, εμφανίζεται ως το πρώτο κόμμα.

Στη δημοσκόπηση του ΡΙΚ, ο ΔΗΣΥ συγκεντρώνει ποσοστό 20%, το ΑΚΕΛ ακολουθεί με 18%, το ΔΗΚΟ με 10%, ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών 5%, οι Οικολόγοι επίσης 5%, το ΕΛΑΜ 4,5%, οι Κυνηγοί-Ανεξάρτητοι 4%, η Δημοκρατική Παράταξη 3% και η Αλληλεγγύη 1%.

Σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση των κομμάτων, ο ΔΗΣΥ βρίσκεται στο 65%, το ΑΚΕΛ στο 70%, το ΔΗΚΟ στο 58%, η ΕΔΕΚ επίσης στο 58%, η Αλληλεγγύη στο 27%, οι Οικολόγοι στο 56% και το ΕΛΑΜ στο 39%. Εξάλλου 79% των ερωτηθέντων εξέφρασε την πρόθεση να συμμετάσχει στις εκλογές.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό και τις κρίσιμες εξελίξεις που επίκεινται την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη, μόλις το 40% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι ενημερωμένοι για τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Εξάλλου, υπέρ τις ομοσπονδίας τάχθηκε τι 37% των ερωτηθέντων, κατά το 21%, ενώ 32% απάντησε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΚ ΕΔΩ

Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα, ο ΔΗΣΥ συγκεντρώνει ποσοστό 16,4%, το ΑΚΕΛ, 15%, το ΔΗΚΟ 8,3%, το ΕΛΑΜ 4,1%, οι Οικολόγοι 3,8%, η ΕΔΕΚ 3,2, οι Ανεξάρτητοι 2,9%, η ΔΗΠΑ 2,1% και η Αλληλεγγύη 1,1%.

Σε ότι αφορά το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εκλογές, το 74% των ερωτηθέντων εξέφρασε την πρόθεση να ψηφίσει.

Για το Κυπριακό, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξοι αφού το 32% των ερωτηθέντων εκτίμησε πως η κατάσταση μετά την πενταμερή θα επιδεινωθεί, το 32% ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει και μόλις το 14% ότι στη Γενεύη θα τεθούν οι βάσεις για λύση.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΓΜΑ ΕΔΩ

Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Ομέγα, ο ΔΗΣΥ προηγείται με 18,7%, ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 16,4%, το ΔΗΚΟ με 10,1%, οι Οικολόγοι με 5,5%, η ΕΔΕΚ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι με 4,7% το ΕΛΑΜ με 4,5%, η Αλληλεγγύη με 2,1% και η ΔΗΠΑ με 1,8%. 

Στη δημοσκόπηση του Ομέγα το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκφράζει την πρόθεση να συμμετάσχει στις εκλογές αγγίζει το 75%.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΕΓΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ