Bρετανοτουρκική παγίδα η πενταμερή για την Θεοχάρους-Κάλεσε τον ΠτΔ να αντισταθεί σε πιέσεις

Σίγουρη ότι η πενταμερής της Γενεύης είναι μια «βρετανοτουρκική παγίδα» δηλώνει η Πρόεδρος του Κινήματος «Αλληλεγγύη», Ελένη Θεοχάρους, η οποία καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αντισταθεί σε πιέσεις για λύση δυο κρατών, «με τον μανδύα της συνομοσπονδίας».

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας σύσκεψης με το Δήμαρχο Λεμεσού, η Ελένη Θεοχάρους ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος όφειλε να μην λάβει μέρος και να καταγγείλει την πενταμερή, γιατί αυτή η Σύνοδος γίνεται κάτω από τις χειρότερες συνθήκες για την Κύπρο, για το φρόνιμα του κυπριακού λαού, για την οικονομία και για την αξιοπιστία θεσμών, προσώπων και του ίδιου του κράτους».

«Από τη στιγμή που αποφάσισε (ο Πρόεδρος) να πάει στην Πενταμερή, θα έπρεπε να είχε θέσει κάποιους όρους, όπως την άρση όλων των τετελεσμένων της κατοχής και την αναγνώριση της Κυπριακή Δημοκρατίας», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, με τον τρόπο αυτό, «το επιχείρημα που προβάλλεται ότι, αν δεν πηγαίναμε θα καταλογίζονταν ευθύνες στην κυπριακή πολιτεία, θα έχει ήδη αρθεί ευθύς εξαρχής, γιατί δεν είναι παράλογο να ζητά η Κυπριακή Δημοκρατία να αναγνωριστεί, προκειμένου να λάβει μέρος σε μια σύσκεψη που αφορά το μέλλον της, αν θα υπάρχει την επαύριον».

Ερωτηθείς σχετικά, η Πρόεδρος του Κινήματος «Αλληλεγγύη», είπε πως η ίδια είναι «πέρα για πέρα σίγουρη», πως η πενταμερής είναι μια «βρετανοτουρκική παγίδα».

Μια παγίδα, συνέχισε, που «είτε θα μας οδηγήσει στην αποδοχή της λύσης που έχουν ετοιμάσει, των δυο κρατών, με τον μανδύα της συνομοσπονδίας ή θα καταρρεύσουν οι συνομιλίες, αν αντισταθεί όπως πρέπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και θα μας καταλογιστούν εξίσου και εξ αδιαιρέτου οι ευθύνες».

Η Λεμεσός μπορεί να ξαναβρεί τον νησιωτικό της χαρακτήρα

Αναφερόμενη στην επίσκεψη της, η Ελένη Θεοχάρους δήλωσε πως ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς και τον προγραμματισμό του Δήμου και εξέφρασε τη θέση ότι  «αν υλοποιηθούν όλα όσα ετοιμάζει ο Δήμος, ναι, η πόλη θα έχει μια σημαντική θέση στο παγκόσμιο στερέωμα του Πολιτισμού, της Γαλάζιας Ανάπτυξης, της Πράσινης Ανάπτυξης».

Η Λεμεσός, συνέχισε, μπορεί να γίνει μια σύγχρονη πόλη, που θα αντιμετωπίσει και τα όσα αρνητικά προέκυψαν από την άναρχη δόμηση, να ξαναβρεί τον νησιωτικό της χαρακτήρα «και να μας ξαναδώσει την αίσθηση ότι οι Λεμεσιανοί είναι κάτι διαφορετικό».

Ευχαριστώντας την Πρόεδρο του Κινήματος «Αλληλεγγύη», ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, είπε πως κατά τη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τις μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Δήμου, τα θέματα της καθημερινότητας, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα και την κοινωνική πολιτική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»