Σκληρή απάντηση Προεδρικού στον Νικόλα-«Έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προφανώς έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος με αφορμή δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου με τις οποίες ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα, να δώσει το ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η Βουλή θα εγκρίνει σχέδιο απόφασης που ετοίμασε. 

Ο Κυριάκος Κούσιος αναφέρει πως σήμερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, έφτασε στο σημείο να ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να διατάξει ποινική έρευνα κατά Υπουργών, «στηριζόμενος σε πόρισμα το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζει, από Επιτροπή που ο ίδιος αφόριζε. Μια Επιτροπή που αποτελείται από πρόσωπα που για μήνες ο ίδιος υπονόμευε και αμφισβητούσε θεωρώντας τα ανίκανα να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί».

«Ο κ. Παπαδόπουλος παραγνωρίζει ότι για χρόνια διαφήμιζε πολιτογραφήσεις χαμηλού κόστους και ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο. Αγνοεί ότι το ΔΗΚΟ ζητούσε μέχρι πριν από μερικούς μήνες την άμεση έγκριση 700 αιτήσεων για πολιτογραφήσεις», προσθέτει ο Κυριάκος Κούσιος.

«Θα συστήναμε», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στον κ. Παπαδόπουλο ψυχραιμία και υπευθυνότητα, που, δυστυχώς, δεν τον χαρακτηρίζουν την τελευταία περίοδο».

«Λαϊκισμός ή σοβαρότητα;»

Στις δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου απαντάει και το κόμμα της Κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι πριν μήνες, ο ίδιος ζητούσε οι φάκελοι να δοθούν στον Γενικό Ελεγκτή διότι δεν εμπιστευόταν την Επιτροπή Νικολάτου. 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η πολιτική του ποδαριού είναι στα καλύτερά της τονίζοντας ότι «ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο πολιτικός αρχηγός που καταψήφισε τον προϋπολογισμό γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη στην Επιτροπή Νικολάτου και επέμενε για μήνες οι φάκελοι να δοθούν στον Γενικό Ελεγκτή, σήμερα χωρίς να γνωρίζει καν το περιεχόμενο του πορίσματος αυτής της Επιτροπής, ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να διατάξει ποινική έρευνα κατά Υπουργών. Λαϊκισμός ή σοβαρότητα; Το ερώτημα απαντάται πλέον μόνο του».

Οι δηλώσεις Νικόλα
Νωρίτερα σήμερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αφού επέκρινε την Κυβέρνηση ότι «ήδη ετοιμάζει τον κάλαθο των αχρήστων, στον οποίο θα ρίξει και αυτό το πόρισμα μετά από το πόρισμα για τον Συνεργατισμό», κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να δώσει το ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η Βουλή θα εγκρίνει σχέδιο απόφασης που θα καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να δημοσιοποιήσει το ενδιάμεσο πόρισμα και θα ζητεί από το Γενικό και Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα να απέχουν από την αξιολόγησή του.

«Εμείς καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να κάνει δεύτερες σκέψεις και άμεσα να δημοσιοποιήσει το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου και να δώσει φυσικά την εντολή σε άλλους Εισαγγελείς να εξετάσουν το ενδεχόμενο για ποινικές ευθύνες των Υπουργών», είπε και κατέληξε: «Αν δεν το κάνει η Βουλή αύριο θα αναγκαστεί να προχωρήσει στη ψήφιση σχετικής απόφασης η οποία θα στείλει δυστυχώς για ακόμη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι έχουμε μία Κυβέρνηση που επιμένει στη συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε τέτοια περίπτωση ο Γενικός Εισαγγελέας θα είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για τον νέο εξευτελισμό της χώρας μας, αλλά και τον εξευτελισμό ενός θεσμού του κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Παπαδόπουλος: O Πρόεδρος να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία με Τσαβούσογλου

Δειτε Επισης

Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί