Παρασκευή 9 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ν. Παπαδόπουλος: O Πρόεδρος να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία με Τσαβούσογλου

  21/04/2021 10:42
Ν. Παπαδόπουλος: O Πρόεδρος να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία με Τσαβούσογλου

Ν. Παπαδόπουλος: O Πρόεδρος να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία με Τσαβούσογλου

  21/04/2021 10:42

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να δώσει στη δημοσιότητα την ηχογράφηση της συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι όσο δεν το πράττει το κενό αξιοπιστίας παραμένει.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για «σουρεαλιστική εξέλιξη» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Κυπριακού.

«Μετά που έχασαν το πλαίσιο Γκουτέρες και το έψαχναν για δύο χρόνια τώρα μας λένε ότι υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία με τον κ. Τσαβούσογλου, η οποία αποδεικνύει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μίλησε για δύο κράτη», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «το γεγονός και μόνο ότι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναγκάζεται να επικαλεστεί ηχογραφημένη συνομιλία για να πείσει ότι δεν έχει συνομιλήσει για δύο κράτη από μόνο του λέει πολλά».

Λέγοντας πως «όμως το πρόβλημα αξιοπιστίας του Νίκου Αναστασιάδη παραμένει», ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «άμεσα να δώσει στη δημοσιότητα αυτή την ηχογράφηση για να δείξουμε στη διεθνή κοινότητα πλέον ότι όλες οι πληροφορίες που καταδεικνύουν ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συζητήσει πάνω σε μία άλλη βάση, δηλαδή στη βάση των δύο κρατών ή της συνομοσπονδίας των δύο κρατών, ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Όσον δεν το πράττει το κενό αξιοπιστίας θα παραμένει και δυστυχώς όλοι όσοι επιθυμούν την αλλαγή βάσης λύσης του Κυπριακού θα συνεχίσουν πάνω σε αυτή την πορεία», κατέληξε.

Να δοθεί στη δημοσιότητα το ενδιάμεσο πόρισμα για πολιτογραφήσεις

Εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος αφού επέκρινε την Κυβέρνηση ότι «ήδη ετοιμάζει τον κάλαθο των αχρήστων, στον οποίο θα ρίξει και αυτό το πόρισμα μετά από το πόρισμα για τον Συνεργατισμό», κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να δώσει το ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η Βουλή θα εγκρίνει σχέδιο απόφασης που θα καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να δημοσιοποιήσει το ενδιάμεσο πόρισμα και θα ζητεί από το Γενικό και Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα να απέχουν από την αξιολόγησή του.

«Εμείς καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να κάνει δεύτερες σκέψεις και άμεσα να δημοσιοποιήσει το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής Νικολάτου και να δώσει φυσικά την εντολή σε άλλους Εισαγγελείς να εξετάσουν το ενδεχόμενο για ποινικές ευθύνες των Υπουργών», είπε και κατέληξε: «Αν δεν το κάνει η Βουλή αύριο θα αναγκαστεί να προχωρήσει στη ψήφιση σχετικής απόφασης η οποία θα στείλει δυστυχώς για ακόμη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι έχουμε μία Κυβέρνηση που επιμένει στη συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε τέτοια περίπτωση ο Γενικός Εισαγγελέας θα είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για τον νέο εξευτελισμό της χώρας μας, αλλά και τον εξευτελισμό ενός θεσμού του κράτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας