Συνεχίζονται οι… ξιφασκίες για τις πολιτογραφήσεις-Καλεί το ΑΚΕΛ να περιμένει η Κυβέρνηση

Χωρίς τέλος ο χαρτοπόλεμος μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με φόντο τις πολιτογραφήσεις, με το Προεδρικό να απαντά εκ νέου στο ΑΚΕΛ, καλώντας το να αναμένει τη δημοσιοποίηση του πορίσματος και μετά να επικρίνει.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει πως «θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ ότι είναι η Κυβέρνηση που εισηγήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα τον διορισμό της Ερευνητικής Επιτροπής για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, όπως, επίσης, είναι η Κυβέρνηση που εισηγήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής».

Στη συνέχεια, ο κ. Κούσιος δήλωσε ότι «είναι σε όλους γνωστό ότι, ο Γενικός Εισαγγελέας θα δημοσιοποιήσει τόσο το ενδιάμεσο πόρισμα, όσο και το τελικό πόρισμα της Επιτροπής, στον βαθμό και στην έκταση που δεν θα επηρεάζονται τα προσωπικά δεδομένα, καθώς και ποινικές έρευνες που θα αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας».

Τέλος, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί το ΑΚΕΛ, «να αναμένει τη δημοσιοποίηση του πορίσματος και να μη κατηγορεί ατεκμηρίωτα την Κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο στόχαστρο Νικόλα Σαββίδης-Αγγελίδης για τα διαβατήρια, ζητά εξαίρεσή τους

Επίθεση Λουκαϊδη σε Κυβέρνηση και Πρόεδρο

Νωρίτερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, σε δηλώσεις του έκανε επίθεση στην Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Όπως δήλωσε ο κ. Λουκαϊδης, «δική μας σταθερή απαίτηση είναι το Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τα διαβατήρια να δοθεί στη δημοσιότητα, όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία, ώστε να κριθούν τα ευρήματα του πορίσματος καθώς επίσης και η Επιτροπή και το έργο της. Οι πολίτες, από την άλλη, παρακολουθούν την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό να αλλάζουν θέσεις, ανάλογα με το τι τους συμφέρει».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε πως «το Νοέμβριο του 2011 εισηγήθηκε την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των πορισμάτων των ερευνητικών επιτροπών. Τώρα όμως, μεθοδεύουν τη μη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τη σαθρή βιομηχανία των χρυσών διαβατηρίων που οι ίδιοι έστησαν και λειτουργούσαν, εκθέτοντας επαναλαμβανόμενα τη χώρα μας διεθνώς. Είναι ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης και το κυβερνών κόμμα που επί χρόνια συγκρούονταν με τους πάντες ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Λουκαϊδης πρόσθεσε ότι «ο Χάρης Γεωργιάδης δήλωνε ότι «μέχρι σήμερα, λόγω αυστηρών ελέγχων, δεν ήρθαν στην Κύπρο μη «καθαροί» επενδυτές» (14.02.2019). Και ο Νίκος Νουρής ισχυριζόταν με στόμφο ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία» (26.08.2020) που να τεκμηριώνουν οτιδήποτε επιλήψιμο στο πρόγραμμα. Τώρα όμως, η Ερευνητική τεκμηρίωσε ότι πάνω από τα μισά διαβατήρια δόθηκαν παράνομα».

Τέλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ σημείωσε πως «όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι η κυβέρνηση Συναγερμού παλεύει με νύχια και με δόντια για να μην αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση Συναγερμού που έδωσε πάνω από 6,5 χιλιάδες διαβατήρια. Γιατί είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη και γραφεία συνδεδεμένα με νυν και πρώην υπουργούς που ήταν οι πρώτοι παίκτες στη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων, αδιαφορώντας για τη σκανδαλώδη σύγκρουση συμφέροντος. Για αυτό δεν έλεγαν τόσα χρόνια την αλήθεια. Και για αυτό δεν θέλουν ούτε τώρα να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Δειτε Επισης

Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»