Σάββατο 8 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο στόχαστρο Νικόλα Σαββίδης-Αγγελίδης για τα διαβατήρια, ζητά εξαίρεσή τους

  19/04/2021 16:56
Στο στόχαστρο Νικόλα Σαββίδης-Αγγελίδης για τα διαβατήρια, ζητά εξαίρεσή τους

Στο στόχαστρο Νικόλα Σαββίδης-Αγγελίδης για τα διαβατήρια, ζητά εξαίρεσή τους

  19/04/2021 16:56

Στο στόχαστρο του Δημοκρατικού Κόμματος μπήκαν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας με τον Πρόεδρο του κόμματος να ζητά την εξαίρεση τους από το θέμα των διαβατηρίων. Όπως ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος το ΔΗΚΟ σε συνεργασία  με άλλα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο Απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα ζητήματα που αφορούν και προκύπτουν από το ασυμβίβαστο του Γενικού  και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με την αξιολόγηση του ενδιάμεσου πορίσματος της Επιτροπής Νικολάτου.

Αφού υπενθύμισε πως ο περί ερευνητικών επιτροπών νόμος απαιτεί την άμεση δημοσιοποίηση όλων των πορισμάτων, ανεξαρτήτως αν αυτά έχουν και υποδείξεις για πιθανές ποινικές ευθύνες, πρόσθεσε πως μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της επιτροπής Μύρωνα Νικολάτου, το 51,8% των πολιτογραφήσεων ήταν παράνομες, δηλαδή ήταν περισσότερες οι παράνομες από τις νόμιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πέτρα του σκανδάλου» και για τις κρατικές εγγυήσεις ο Οδυσσέας

Ακολούθως ανέφερε ότι η ερευνητική διαπιστώνει την πιθανή διάπραξη διοικητικών, πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων και άρα προκύπτει εξόφθαλμα, ζήτημα ασυμβίβαστου και σύγκρουση συμφερόντων για τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα οι οποίοι και οι δύο διετέλεσαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο πλέον αποδεδειγμένα εξέδιδε παράνομες πολιτογραφήσεις.

Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως οι δύο αυτοί αξιωματούχοι, ενδεχομένως να έχουν συμμετάσχει σε παράνομες ενέργειες και για αυτούς να προκύπτουν πιθανές διοικητικές, πειθαρχικές ή και ποινικές ευθύνες.

Διατύπωσε τη θέση ότι ενόψει αυτού του εξόφθαλμου ασυμβίβαστου κωλύματος ο Γενικός Εισαγγελέας δεν νομιμοποιείται και δεν δικαιούται να αξιολογήσει το πόρισμα, να αποφασίσει κατά πόσον αυτό θα δημοσιοποιηθεί ή όχι, προσθέτοντας ότι πρέπει το πόρισμα να δημοσιοποιηθεί αμέσως στην ολότητα του και για αυτό ακριβώς το λόγο, η Βουλή πρέπει, όπως είπε, κατά την δική μας άποψη να προχωρήσει  στην έκδοση σχετικής απόφασης και να καλεί τόσο τον Γενικό και Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα όσο και την διερευνητική επιτροπή να προχωρήσουν στην άμεση δημοσιοποίηση του πορίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρατούν τα ονόματα των βουλευτικών του 2016 τα κόμματα-Οι αποφάσεις Υπουργικού

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά, τοποθετούμενος επί της θέσης του Προέδρου του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι ο κ. Παπαδόπουλος δημιουργεί την αίσθηση ότι θέλει να υποκαταστήσει όλους τους θεσμούς του κράτους, στους οποίους  λέει τι πρέπει να κάνουν και τι δεν πρέπει να κάνουν.Συμπλήρωσε πως «αυτό κι  αν είναι εκτροχιασμός της πολιτικής ζωής του τόπου».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας