Τρίτη 11 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Επίθεση επικοινωνιολόγου του Ερντογάν στο ΕΛΑΜ-«Διέπραξαν πράξεις βίας κατά Τ/κ»

  18/04/2021 20:17
Επίθεση επικοινωνιολόγου του Ερντογάν στο ΕΛΑΜ-«Διέπραξαν πράξεις βίας κατά Τ/κ»

Επίθεση επικοινωνιολόγου του Ερντογάν στο ΕΛΑΜ-«Διέπραξαν πράξεις βίας κατά Τ/κ»

  18/04/2021 20:17

Το ΕΛΑΜ έχει διαπράξει πολλές πράξεις βίας εναντίον Τουρκοκυπρίων και στοχεύει στην εξάλειψη της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο, ανέφερε ο επικεφαλής της επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρεττίν Αλτούν.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, ο κ. Αλτούν είπε ότι οι Ευρωπαίοι ρατσιστές υποκινούν τη βία εναντίον Μουσουλμάνων χρησιμοποιώντας έννοιες όπως η ελευθερία και η δημοκρατία. «Ας σβήσουμε αυτήν τη φωτιά μίσους που τροφοδοτούν με το μήνυμα ειρήνης του Ισλάμ».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Αλτούν αναφέρεται σε ακροδεξιά πολιτική στην Ευρώπη που έχει βάλει στόχο το Ισλάμ και το Κοράνι και κάνουν ρατσιστικές δηλώσεις εναντίων των Μουσουλμάνων, πράγμα που θεωρεί ότι καθίσταται «μεγάλο πρόβλημα» και μιλά για «ιδεολογικό ρατσισμό, ισλαμοβοφία, ξενοφοβία και αντισημιτιισμό».

Ο συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου θεωρεί την αύξηση του λαϊκισμού στην ΕΕ ανησυχητική και μίσος που βγήκε μετά από χρόνια περιθωριοποίησης.

Κάνει αναφορά στο κόμμα της Μαρί Λε Πεν στη Γαλλία, στην Αυστρία το κόμμα Ελευθερίας, ο Πρόεδρος του οποίου είπε ότι το Κοράνι είναι πιο επικίνδυνο από την Covid-19, το κόμμα Δημοκράτες της Σουηδίας που είναι ενάντια στους μετανάστες και ο Πρόεδρός του είπε ότι ο ισλαμισμός είναι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός της εποχής μας, το κόμμα Ελευθερίας στην Ολλανδία, ενώ αναφέρθηκε και στο ΕΛΑΜ.

Η Τουρκία, ανέφερε, καλεί την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει αυτές τις εκδηλώσεις μίσους εναντίον του Ισλάμ. «Εκ μέρους του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχόμαστε σε όλους τους Μουσουλμάνους στον κόσμο ένα ευτυχισμένο και υγιές ραμαζάνι. Καλό Ραμαζάνι», κατέληξε ο Φαχρεττίν Αλτούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας