Αδειάζει Νικόλα ο Αβέρωφ-«Δεν περνάει μέρα που να μην τα ισοπεδώσει όλα»

Δεν αναμένουμε λύση του Κυπριακού στη Γενεύη, αλλά τουλάχιστον να είναι η απαρχή ενός ουσιαστικού διαλόγου για τη λύση του κυπριακού προβλήματος δήλωσε στη Γεροσκήπου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Αθήνα ο Πρόεδρος πριν την πενταμερή-Έτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη

Ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προετοιμάζεται και κάλεσε τις επόμενες μέρες το Εθνικό Συμβούλιο, προσθέτοντας πως στηρίζουν τον Πρόεδρο σε μια ομολογουμένως πάρα πολύ δύσκολη αποστολή, με τις γνωστές θέσεις της Τουρκίας περί δύο κρατών, στοχοπροσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο, της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται από τα ψηφίσματα του Οργανισμού των ΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα ο Τατάρ-«Στη Γενεύη για το νέο όραμα»

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, μόλις επέστρεψε χτες από τη Γερμανία και το Βερολίνο, σημειώνοντας πως προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους συνεργάτες μας στην Ευρώπη, πρόοδος στο Κυπριακό βοηθάει και τις ευρωπαϊκές πολιτικές για καλυτέρευση των ευρωτουρκικών σχέσεων και αυτό είναι το μείζον μήνυμα που μετέφερε στο Βερολίνο.

Αύριο το  πρωί, είπε, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες για επίσης σημαντικές επαφές με παράγοντες τόσο του ευρωκοινοβουλίου όσο και της Κομισιόν αλλά και του φίλου της Κύπρου και του ιδίου προσωπικά, του κ. Μάνφρετ Βέμπερ για να επαναλάβουν και εκεί στις Βρυξέλλες το ίδιο μήνυμα. Είπε τέλος πως είναι απαραίτητη η στήριξη της Ευρώπης για να έχουμε μια θετική κατάληξη.

Απάντηση σε Ν. Παπαδόπουλο

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, απάντησε πως δεν περνάει μέρα που ο κ. Παπαδόπουλος «να μην τα ισοπεδώσει όλα, με ένα ισοπεδωτικό λόγο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά με «ντροπή» στην Κυβέρνηση το ΔΗΚΟ-Συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος για τα διαβατήρια

Για μήνες, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έλεγε ότι η επιτροπή Νικολάτου είναι μια αναξιόπιστη επιτροπή και για αυτό «παρολίγο να τουμπάρει την Κύπρο», καταψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς και για αυτό έπρεπε οι φάκελοι να δοθούν στον Γενικό Ελεγκτή, ενώ μετά το ενδιάμεσο πόρισμα και «προτού καν το διαβάσει» ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ  άρχισε την ισοπέδωση, είπε ο κ. Νεοφύτου, δηλώνοντας ότι θα μελετήσουν το πόρισμα και θα σεβαστούν τα οποιαδήποτε ευρήματα του.

O κόσμος θέλω να ξέρει τις αντιφάσεις του ΔΗΚΟ και του Νικόλα Παπαδόπουλου, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας πως τέτοια αντιφατικότητα σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου για τις υπηκοότητες δεν γνώρισε ποτέ στη ζωή του.

Συνάντηση με Δήμαρχο Γεροσκήπου

Aναφορικά με τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως θα δώσει μάχη για να γίνει η μεταρρύθμιση, αλλά και για να μείνουν οι Ιεροί Κήποι της Αφροδίτης και η πανέμορφη εκκλησιά της Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου, που δεν θα αλλάξει όνομα, απλώς η διοίκηση θα ενοποιηθεί, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα και να πληρώνει ο κόσμος λιγότερους φόρους. Αυτή, συνέχισε, είναι η  σημασία της ΤΑ.

Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση που βρέθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου και που ξεναγήθηκε σε σημαντικά έργα, αξίας πάνω από 10 εκατομμύρια, με δικές  του  πρωτοβουλίες, αλλά και με την στήριξη της κυβέρνησης, υποσχόμενος ότι θα σταθεί δίπλα στον κ. Παυλίδη στην προσπάθεια να ξαναζωντανέψει την παράδοση του τόπου.

Εξάλλου, αναφορικά με τη διαμαρτυρία της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Δ. Γεροσκήπου, ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε γιατί  διαμαρτύρονται και τους είπε να ευχαριστήσουν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και τα υπόλοιπα κόμματα «που τούμπαραν και τη μεταρρύθμιση της ΤΑ», δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι με τους πολλούς που θέλουν μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος, και πως δεν τον πειράζει αν χάσει ψήφους, καθώς «το θέμα είναι να είμαστε σωστοί για τον τόπο μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ