Οι διευκρινίσεις του Υπ. Εσωτερικών προς τα κόμματα ενόψει των εκλογών Μαΐου

Το Υπουργείο Εσωτερικών με επιστολή του προς τα κόμματα ενόψει των βουλευτικών εκλογών και καθοδηγούμενο από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, αναφέρει ότι το όνομα του συνδυασμού ενός κόμματος, που θα υποβληθεί στους Εφόρους Εκλογής, δεν μπορεί να διαφέρει από το όνομα του κόμματος, που αφορά ο συγκεκριμένος συνδυασμός, όπως αυτό είναι καταγραμμένο στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων και έχει πιστοποιηθεί με σχετική δημοσίευση του Εφόρου Τήρησης Αρχείου Πολιτικών Κομμάτων στην Επίσημη Εφημερίδα.

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΣ, το όνομα του συνδυασμού δεν μπορεί να περιέχει οποιοδήποτε πρόσθετο κείμενο, πέραν του ονόματος του κόμματος.

Προστίθεται, ακόμα ότι αν ένα κόμμα εγγεγραμμένο στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων, συνεργαστεί στο πλαίσιο της προσεχούς εκλογικής διαδικασίας με ένα οργανωμένο σύνολο, το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα ή με ανεξάρτητο ή ανεξάρτητους υποψηφίους, ο συνδυασμός, θα θεωρείται συνδυασμός ενός κόμματος.

Επίσης, στην περίπτωση που ένα κόμμα δήλωσε κατά την εγγραφή του ένα έμβλημα, δεν δύναται να δηλώσει διαφορετικό έμβλημα για συνδυασμό ενός κόμματος.

Τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών δυνατόν να επηρεάζει τους σχεδιασμούς κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου. Η υποβολή υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου 2021. Η επιστολή του ΓΔ του ΥΠΕΣ εστάλη μετά από σχετικά ερωτήματα που του ετέθησαν, όπως αναφέρει, από ενδιαφερόμενους.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα