Η αντεπίθεση της Κυβέρνησης για τα διαβατήρια και το… «γαϊτανάκι της διαπλοκής»

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ η Κυβέρνηση, στον απόηχο του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, το οποίο καταγράφει πώς το 51,8% των διαβατηρίων, έγιναν καθ’ υπέρβαση του Νόμου.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει ότι «ο ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ σε μία πλήρως συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, στηριγμένοι  σε  μικρό μόνο απόσπασμα από τη δήλωση της Ερευνητικής Επιτροπής στην οποία αναφέρεται πως μεγάλο ποσοστό πολιτογραφήσεων έγιναν εκτός των νόμιμων κριτήριων, επιτίθενται κατά της Kυβέρνησης και επαναλαμβάνουν τους αήθεις ισχυρισμούς τους κατά της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «παρασιωπούν συνειδητά το γεγονός πως, όπως αναφέρει η Επιτροπή, ο αριθμός αυτός των παρατυπιών εντοπίζεται στις πολιτογραφήσεις των  μελών των οικογενειών των επενδυτών. Παραγνωρίζουν, επίσης, πως το πόρισμα δεν αφορά μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά περιλαμβάνει και την περίοδο της διακυβέρνησης ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ».

Η Κυβέρνηση, αναφέρει ο κ. Κούσιος προτού σχολιάσει το πόρισμα και προτού να καταλήξει σε συμπεράσματα, «θα αναμένει τη δημοσιοποίηση του η οποία θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».

Σημειώνει ακόμη ότι «είναι χρήσιμο να διερωτηθεί ο λαός μας κατά πόσο το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ επί δικής τους διακυβέρνησης χρησιμοποίησαν τα ίδια ακριβώς κριτήρια για πολιτογράφηση συγγενών επενδυτών, όπως και κατά τη περίοδο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Είναι κάτι που θα διαφανεί με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος και είναι προφανές ότι οι υβριστικές αναφορές που απευθύνουν σήμερα προς την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο θα πρέπει να στραφούν και προς τους ίδιους».

Η Κυβέρνηση, αυτό που επισημαίνει τονίζει ο κ. Κούσιος, είναι πως η πολιτογράφηση, όχι μόνο των επενδυτών, «αλλά και των συγγενικών τους προσώπων αποτελούσε πάγια τακτική που παρέλαβε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ, και απλώς τη συνέχισε. Και το έκανε για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Καταλλήγοντας αναφέρει ότι «Σε ό,τι δε αφορά «το γαϊτανάκι διαπλοκής» στο οποίο αναφέρεται το ΑΚΕΛ, καλά είναι να το αναζητήσει στα δικά του γραφεία. Είναι δικό του στέλεχος που πρωταγωνιστούσε στο βίντεο του Al Jazeera και είναι δικά του στελέχη που αντιμετώπισαν ποινικές ευθύνες και καταδικάστηκαν σε φυλακίσεις από ποινικά δικαστήρια. Ο λαός μας, με εικόνα και ήχο, έγινε μάρτυρας της διαπλοκής του ΑΚΕΛ».

Από μεριάς του το κόμμα της Κυβέρνησης, μέσα από ανακοίνωσή του δηλώνει ότι ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ κάνουν αποσπασματική ανάγνωση του πορίσματος, στοχεύοντας στην παραπλάνηση των πολιτών. Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «μετά φέρνει ο φούρνος την πυρά» αφού όταν δημοσιοποιηθεί η έκθεση θα φανεί ποιος είναι εκτεθημένος. 

«Μετά φέρνει ο φούρνος την πυρά»

Συγκεκριμένα το ΔΗΣΥ αναφέρει ότι η «επιλεκτική και αποσπασματική ανάγνωση από το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ της δήλωσης της Ερευνητικής Επιτροπής στην οποία γίνεται αναφορά σε ποσοστό πολιτογραφήσεων εκτός των νομίμων κριτήριων και οι οποίες αφορούν μέλη των οικογενειών των επενδυτών, έχει μόνο έναν σκοπό: Την παραπλάνηση των πολιτών και την αποκομιδή εντυπώσεων».

Συνεχίζει τονίζοντας ότι μετά φέρνει ο φούρνος την πυρά, «όταν δημοσιοποιηθεί η πλήρης έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής, οπότε και θα διαφανεί ποιος είναι πραγματικά εκτεθειμένος, τότε θα αναμένουμε από το ΑΚΕΛ και από το ΔΗΚΟ να κρίνουν εαυτόν με την ίδια αυστηρότητα και το ίδιο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν σήμερα. Κάτι που θα έπρεπε ήδη να το έχουν πράξει βάσει των πεπραγμένων τους, με στελέχη τους να πρωταγωνιστούν στο βίντεο του Al Jazeera και οικογενειακά δικηγορικά γραφεία να διαφημίζουν κυπριακά διαβατήρια σε τιμή ευκαιρίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά