Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε την Κυβέρνηση να ζητήσει από την ΕΕ παράταση στην στήριξη των νοσοκομείων

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κάλεσε την Κυβέρνηση να απευθυνθεί στην ΕΕ και να ζητήσει παράταση, πέραν των πέντε ετών τα οποία είχαν καθοριστεί, κατά τη διάρκεια των οποίων το κράτος θα στηρίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε δηλώσεις μετά την παράδοση σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στολές για γιατρούς και νοσηλευτές, ο κ. Κυπριανού είπε ότι εκτιμώντας την προσφορά του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο, το ΑΚΕΛ θέλει να συμβάλει στη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων με μια μικρή εισφορά  σε στολές για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

«Επιδίδουμε λοιπόν γύρω στις 140 στολές για γιατρούς και νοσηλευτές, επιχειρώντας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ  για την ανιδιοτέλεια με την οποία παρέχουν τις υπηρεσίες τους αυτό το δύσκολο χρόνο που υπάρχει πανδημία στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα δημόσια νοσηλευτήρια, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «χρειάζονται τη στήριξη μας» και ότι «έχουν σηκώσει το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας». «Θεωρούμε ότι ο κάθε ένας από εμάς και κύρια, βέβαια, η Κυβέρνηση θα πρέπει να τα στηρίξει», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι επειδή το ΑΚΕΛ συνειδητοποιεί ότι μετά την κρίση της πανδημίας, τα δημόσια νοσηλευτήρια θα αντιμετωπίσουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, θεωρεί ότι «τα  πέντε χρόνια τα οποία είχαν καθοριστεί, κατά τη διάρκεια των οποίων το κράτος θα στηρίζει τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, χρειάζεται να παραταθεί».

«Καλούμε την κυβέρνηση από τώρα να απευθυνθεί στην ΕΕ να ζητήσει παράταση» και «θεωρούμε ότι υπάρχει επαρκής δικαιολογία, είναι η πανδημία η οποία έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια και θα πρέπει αυτό το πράγμα να το διεκδικήσουμε από τώρα», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κυπριανού συνεχάρη τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό στα νοσοκομεία, οι οποίοι «με ανιδιοτέλεια και με πάρα πολύ προσπάθεια παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον κυπριακό λαό», όπως είπε.

Με τη σειρά του, ο εκτελεστικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Κυριάκος Γεωργίου ευχαρίστησε για το ΑΚΕΛ για το ενδιαφέρον και τη στήριξη του στα δημόσια νοσηλευτήρια και το σύστημα υγεία γενικότερα. «Η παρουσία σας εδώ είναι έμπρακτη στήριξη για το προσωπικό του Νοσοκομείου το οποίο εργάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο να ανταποκριθεί στις ανάγκες τις πανδημίας και παράλληλα να εξυπηρετήσει όλους τους υπόλοιπους ασθενείς», είπε ο κ. Γεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού γιατί η έμπρακτη στήριξη και δωρεά σας, όπως είπε, «θα βοηθήσει να επιλύσουμε και κάποια θέματα τα οποία αντιμετωπίζουμε, για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτό τον αγώνα, τον οποίο έχουμε να κάνουμε απέναντι στην πανδημία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα