Τρίτη 11 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρά Κυβέρνησης για το φρένο στις μεταρρυθμίσεις της Δικαιοσύνης και Τ.Α

  16/04/2021 10:49
Πυρά Κυβέρνησης για το φρένο στις μεταρρυθμίσεις της Δικαιοσύνης και Τ.Α

Πυρά Κυβέρνησης για το φρένο στις μεταρρυθμίσεις της Δικαιοσύνης και Τ.Α

  16/04/2021 10:49

Το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για τη μη έγκριση των μεταρρυθμίσεων, καθότι αποστερούν από το σύνολο του λαού μας τα οφέλη που θα επέφερε η υιοθέτηση τους, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πισωγύρισμα στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, βάρυνε στη ζυγαριά η... κάλπη

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κούσιος είπε ότι «κατά τη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου εξετάστηκαν οι επιπτώσεις από την απόφαση κομμάτων της αντιπολίτευσης, να ανατρέψουν ουσιαστικά με περιστασιακές πλειοψηφίες, ώριμες μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Εξετάστηκαν, ιδιαίτερα,  οι συνέπειες της μη έγκρισης από τη Βουλή των δύο σημαντικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν τη δικαιοσύνη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για τη μη έγκριση των μεταρρυθμίσεων, καθότι αποστερούν από το σύνολο του λαού μας τα οφέλη που θα επέφερε η υιοθέτηση τους.

Η στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης συνιστά πλήγμα και για τον στρατηγικό σχεδιασμό που κατέθεσε η χώρα μας για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1,2 δισ. ευρώ θέτει ως προϋπόθεση για απελευθέρωση των κονδυλίων, μεταξύ άλλων και την έγκριση των πιο πάνω μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει την απογοήτευση του για τη στάση πολιτικών κομμάτων που αποστερούν από τον επιχειρηματικό κόσμο και την οικονομία, την αναγκαία ρευστότητα με τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου για την παροχή κρατικών εγγυήσεων.

Κατά τη συνεδρία του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου εκφράστηκε η βούληση από όλους τους Υπουργούς να συνεχίσουν να προωθούν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με βάση το Πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιέζει το χρονοδιάγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης τη μεταρρύθμιση της Τ.Α

«Απτή απόδειξη κομματικών οφελών η καταψήφιση πρότασης για τοπική αυτοδιοίκηση»

Απτή απόδειξη του τρόπου με τον οποίο η πλειοψηφία των κομμάτων βάζει στη ζυγαριά τα κομματικά οφέλη έναντι των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών, αποτελεί η χθεσινή καταψήφιση της πρότασης της Κυβέρνησης για τη διενέργεια ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Στη δήλωση του, ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι «όσοι δήλωναν ένθερμοι υποστηρικτές της μεταρρύθμισης αποκαλύφθηκαν. Την κρίσιμη ώρα της απόφασης λειτούργησαν τα κομματικά αισθητήρια, μετρήθηκαν οι τοπικές ψήφοι, ζυγίστηκαν οι διαπροσωπικές σχέσεις και πέταξαν στον κάλαθο την προοπτική μιας ακόμα σημαντικής μεταρρύθμισης, αγνοώντας προκλητικά τους κινδύνους για την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης».

Οι πολίτες ξέρουν πλέον τι να αναμένουν από αυτούς που συστηματικά αρνούνται την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, επισημάνει ο κ. Νουρής.

Προσθέτει ακόμα ότι μια προδιαγεγραμμένη νέα αναβολή, με πρόφαση τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αναφέροντας ότι «και αμέσως μετά την οριστική παραπομπή των Νομοσχεδίων στις ελληνικές καλένδες λόγω προεδρικών εκλογών».

«Οι ποιοτικές υπηρεσίες στο χαμηλότερο κόστος για τον πολίτη» πολύ φοβόμαστε ότι θα παραμείνουν ένα εύηχο σύνθημα, καταλήγει ο Υπουργός στη γραπτή δήλωσή του.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας