Την ανάγκη για ολοκληρωμένο οργανόγραμμα του αστυνομικού Σώματος εξέφρασε ο Άντρος

Το πρώτο και κύριο είναι να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο οργανόγραμμα το οποίο να καταδείξει τις ανάγκες της στελέχωσης και να προχωρήσουμε σε επαρκή στελέχωση του αστυνομικού Σώματος, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά την συνάντηση που είχε την Πέμπτη με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου.

«Θεωρούμε ότι το τι γίνεται σήμερα είναι πολύ αποσπασματικό και δεν καταδεικνύει τις πραγματικές ανάγκες και εκεί και όπου δημιουργούνται μόνιμες ανάγκες δεν μπορούν να ικανοποιούνται απλά με υπερωριακές ρυθμίσεις οι οποίες γίνονται από την πλευρά της αστυνομίας», είπε ο κ. Κυπριανού, ο οποίος ανέφερε πως αξιολογώντας αυτά τα οποία ανέφερε ο Σύνδεσμος, «έχουμε καταλήξει σε μια δέσμη προβλημάτων τα οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τύχουν χειρισμού και αντιμετώπισης τόσο από την ίδια την ηγεσία της Αστυνομίας όσο και από το Υπουργείο αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα».

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, «το δεύτερο που απαιτείται είναι να ξαναδούμε τα κριτήρια για τις προσλήψεις τις προαγωγές και τις μεταθέσεις οι  οποίες γίνονται στην αστυνομία».

«Πρέπει να υπάρξουν μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε ψηλά στην ιεραρχία της αστυνομίας να αποφασίζει κατά το δοκούν και κατά κανόνα με υποκειμενικά κριτήρια για το πώς γίνονται οι προσλήψεις, οι προαγωγές και οι μεταθέσεις», πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι το τρίτο στοιχείο  το οποίο έχουμε συζητήσει είναι το μισθολόγιο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «έχουν ετοιμάσει μια μελέτη τα μέλη του Συνδέσμου Αστυνομίας, μας την έχουν επιδώσει, θα την μελετήσουμε και θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει  μια προσπάθεια εξίσωσής τους με κλίμακες οι οποίες λειτουργούν σε άλλα παρόμοια τμήματα ή υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα».

Τέλος, ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για την διαφωτιστική και ολοκληρωμένη συνάντηση και διαβεβαίωσε πως το ΑΚΕΛ θα είναι «πάντοτε στο πλευρό του αστυνομικού σώματος» γιατί θεωρεί «ότι έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα ζητήματα της ασφάλειας στη χώρα μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ