Οργή Άντρου για έρευνα για το εθνικό φρόνημα καθηγητή-«Αυτά γίνονταν επί χούντας»

Στην έρευνα που είχε εξαγγελθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ενάντια στον καθηγητή Γιώργο Γαβριήλ, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, υποστηρίζοντας πως η έρευνα έχει καταδείξει ότι δεν προκύπτει οτιδήποτε το επιλήψιμο, ενώ την ίδια ώρα ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέροντας πως η πρακτική που ακολουθείται θυμίζει την περίοδο της Χούντας. 

Όπως αναφέρει ο κ. Κυπριανού ο «υπ. Παιδείας φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι απευθύνθηκε στη Νομική Υπηρεσία, στο Γενικό Εισαγγελέα και το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα και ζήτησε συμβουλή για το πώς θα προχωρούσε περαιτέρω τη διερεύνηση σε βάρος του συγκεκριμένου καθηγητή. Σύμφωνα πάντα με όλες τις πληροφορίες η ΝΥ είπε να διερευνηθούν δύο άλλες πτυχές. Αν στην άσκηση των καθηκόντων του καλλιεργεί το εθνικό φρόνημα και κατά πόσον τηρεί τους κανονισμούς που προνοούν σεβασμό στους θεσμούς».

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, δήλωσε πως «η εντύπωση που μας δίνεται είναι ότι το Υπ. Παιδείας έχει ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισσών και προσπαθεί να βρει τρόπο να τιμωρήσει τον Διευθυντή, τον συγκεκριμένο Διευθυντή γιατί διαφωνεί με τις απόψεις του, ενδεχομένως με την όλη φιλοσοφία του και παρόλο που έχει αποτύχει η πρώτη έρευνα η οποία έχει γίνει, έχει καταδείξει ότι δεν έχει οτιδήποτε το επιλήψιμο, προσπαθεί να βρει τρόπο να τιμωρήσει τον συγκεκριμένο καθηγητή».

Τέλος, ο κ. Κυπριανού τονίζει ότι «θεωρούμε ότι δεν είμαστε  στην εποχή που εκδίδονται πιστοποιητικά εθνικού φρονήματος, αυτά γίνονταν την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα και μεταφέρονταν και εδώ στην Κύπρο» καλώντας την Κυβέρνηση «να συνειδητοποιήσει ότι οδηγεί τον τόπο σε επικίνδυνες ατραπούς και πρέπει να παρέμβει. Καλώ τον ίδιο τον ΠτΔ να παρέμβει για να τερματίσει αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά πρώτα και κύρια από το Υπ. Παιδείας και κατά δεύτερο λόγο από την Γ. Εισαγγελία».

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ