Μεταβαίνει στην Άγκυρα ο Δένδιας-Συναντάται με Τσαβούσογλου

Την Πέμπτη τελικά και όχι αύριο, Τετάρτη, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα μεταβεί στην Αγκυρα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 14 Απριλίου, έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ουκρανικό.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, συμφωνήθηκε όπως η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, ίδια ώρα.

Αύριο, ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει, από την Αθήνα, σε τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι όλες τις διαστάσεις των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και τα περιφερειακά ζητήματα, αναμένεται να συζητήσουν ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Δένδια στην Αγκυρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα