Τρίτη 18 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα κόντρα Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ με φόντο το άνοιγμα των ξενοδοχείων

  13/04/2021 17:36
Νέα κόντρα Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ με φόντο το άνοιγμα των ξενοδοχείων

Νέα κόντρα Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ με φόντο το άνοιγμα των ξενοδοχείων

  13/04/2021 17:36

Η Κυβέρνηση καλεί το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί μαζί της για στήριξη του αναπτυξιακού μοντέλου της Κύπρου,  μέσω και των προοπτικών που διανοίγονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και των μεταρρυθμίσεων που το συνοδεύουν.

Σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ για την οικονομία, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, αφού σημειώνει πως το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται ότι η οικονομία της Κύπρου είναι η «οικονομία της αρπαχτής και του πρόσκαιρου κέρδους», αναφέρει πως "με αυτό τον τρόπο, το ΑΚΕΛ προσβάλλει τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας".

"Προσβάλλει τους Κύπριους και ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι επένδυσαν τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος.  Προσβάλλει τις ραγδαία αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις, την ερευνητική και πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς και επενδυτές στον επίσης ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίοι αποτελούν πλέον ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης. Προσβάλλει και τον ναυτιλιακό και αγροτικό τομέα όπως και τις προοπτικές που δημιουργούν οι πολιτικές της κυβέρνησης", επισημαίνει ο κ. Πετρίδης.

Προσθέτει πως "σε αυτούς και σε άλλους σημαντικούς τομείς, που έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης βασίζεται η οικονομία της Κύπρου, η οποία έχει διαφοροποιηθεί, όχι με λόγια αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές τις οποίες κατά καιρούς επικρότησε και το ΑΚΕΛ, στηρίχθηκαν και στηρίζονται οι επιχειρήσεις την ώρα της κρίσης".

"Καλούμε λοιπόν το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί μαζί μας, για να στηρίξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο της Κύπρου μέσω και των προοπτικών που διανοίγονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και των μεταρρυθμίσεων που το συνοδεύουν", καταλήγει ο Υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα, το ΑΚΕΛ, διά του εκπροσώπου του Στέφανο Στεφάνου, χαρακτήρισε παράλογο από κάθε άποψη το μέτρο που απαγορεύει στους Κύπριους πολίτες να διαμένουν στα ξενοδοχεία του τόπου. Παράλογο, επίσης, χαρακτήρισε και το μέτρο που ορίζει ότι οι ξένοι επισκέπτες που διαμένουν στα καταλύματα μπορούν να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων των ξενοδοχείων ενώ οι Κύπριοι πρέπει να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους.

Πρόσθεσε πως είναι άξιο απορίας με ποιο σκεπτικό λήφθηκε αυτό το μέτρο από την κυβέρνηση. Είναι μάλιστα τραγελαφικό η κυβέρνηση να διαφημίζει σχέδιο για τον εσωτερικό τουρισμό, την ώρα που αυτός ουσιαστικά απαγορεύεται.

Το ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση άμεσα να αναθεωρήσει αυτό το μέτρο και να επιτρέψει στους πολίτες να μπορούν να κάνουν διακοπές στον τόπο τους. Έτσι έμπρακτα θα στηριχτεί η τουριστική βιομηχανία, οι εργαζόμενοι σ’ αυτή και οι παρεμφερείς κλάδοι. 

«Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υφυπουργείο να εισακούσει τη συνολική πρότασή μας για τον τουρισμό με άξονα την προώθηση της Κύπρου ως υγειονομικά ασφαλούς προορισμού. Παράλληλα, επιμένουμε στο ζήτημα της προώθησης του κοινωνικού τουρισμού ώστε χαμηλόμισθες οικογένειες, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να μπορέσουν να κάνουν διακοπές στην Κύπρο», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας