Νέα Κόντρα ΔΗΚΟ-ΥΠΟΙΚ για επιδότηση ενοικίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το ΔΗΚΟ συνεχίζει να λαϊκίζει τη στιγμή που η Κυβέρνηση έχει δαπανήσει €335 εκ. για κάλυψη ενοικίων και άλλων λειτουργικών εξόδων επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων και πέραν των €700 εκ. για επιδότηση της εργασίας, απαντά στο κόμμα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει ότι "συνειδητά το ΔΗΚΟ ψεύδεται, αγνοώντας ότι μόνο η εφάπαξ στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ξεπεράσει τα δηλωμένα ενοίκια".

Αναφέρει ακόμη πως το  ΔΗΚΟ, το οποίο καταψήφισε την επιδότηση των ενοικίων και των λειτουργικών δαπανών που έδωσε η Κυβέρνηση, "έχει το θράσος να κάνει υποδείξεις στην κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει τις προτάσεις του".

"Οι προτάσεις του ήταν η μηδενική επιδότηση, με βάση την καταψήφιση του προϋπολογισμού. Επιπλέον, επειδή γίνεται επίκληση σε άλλες χώρες, να υπενθυμίσω ότι στην Κύπρο το πρόγραμμα δεν αφορά επιστρεπτέα ποσά όπως στις χώρες που επικαλείται το ΔΗΚΟ, που συνολικά τα χρήματα είναι περισσότερα. Αφήνουμε τον κόσμο να κρίνει τον απόλυτο λαϊκισμό τους", αναφέρει ο υπουργός.

«Να βγει από το γραφείο του και να ρωτήσει τους καταστηματάρχες»

Κάλεσμα στον υπουργό Οικονομικών, Χαράλαμπο Πετρίδη, να επισκεφθεί καταστηματάρχες και να τους ρωτήσει αν έχουν πάρει επιδότηση ενοικίων, απευθύνει το ΔΗΚΟ.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει πως «η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ξέρουν αν έχουν πάρει ενοίκια ή όχι».

Την ίδια ώρα, το ΔΗΚΟ καλεί τον υπουργό Οικονομικών, «να βγει από το γραφείο του και να επισκεφθεί οποιονδήποτε δρόμο της Κύπρου και να ρωτήσει επιτόπου τους καταστηματάρχες αν έχουν πάρει επιδότηση των ενοικίων τους και να δούμε τι θα του απαντήσουν».

Τέλος, το ΔΗΚΟ τονίζει ότι «τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν την απώλεια εισοδημάτων που έχει προκαλέσει η αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων».

«Όντως, οι μικρομεσαίοι ξέρουν ποιοι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό»

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε απάντηση του προς το ΔΗΚΟ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ συνεχίζει να προάγει τον απόλυτο λαϊκισμό νομίζοντας ότι έτσι θα αποκομίσει  μικροπολιτικά οφέλη ενόψει εκλογών, και προσθέτει ότι «δεν θα τους ακολουθήσουμε».

«Όντως, οι μικρομεσαίοι ξέρουν. Ξέρουν ποιοι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό και ταυτόχρονα την αναγκαία γι’ αυτούς στήριξη εν καιρώ πανδημίας. Ξέρουν ποιοι δεν ψήφισαν το πρώτο νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις και παραπέμπουν το δεύτερο στις ελληνικές καλένδες και στη νέα Βουλή. Ξέρουν ποιοι κατεβαίνουν να τους μιλήσουν μόνο με συνοδεία καμερών και μόνο σε προεκλογική περίοδο», προσθέτει.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Χαραλαμπίδου: Βασικός ο ρόλος των κοινοβουλίων για καταπολέμηση διαφθοράς
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές
Το μεταναστευτικό συζήτησαν χώρες ΕΕ του Νότου με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής