Επανεξελέγη πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ

Παραβιάζοντας όλα τα απαγορευτικά μέτρα για την πανδημία πραγματοποιήθηκε το εκλογικό συνέδριο του κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ), προχθές στα κατεχόμενα, το οποίο επανεξέλεξε πρόεδρο τον Ερχάν Αρικλί με 2.179 ψήφους (53,6%) έναντι του Μπερτάν Ζάρογλου που πήρε 1.891 ψήφους (46,4%).

Συνολικά ψήφισαν 4.115 άτομα στις κάλπες που στήθηκαν χθες στο κλειστό γήπεδο Ατατούρκ, στην κατεχόμενη Λευκωσία, με τους προσερχόμενους να μην τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, κάποιοι να μην φορούν την προστατευτική μάσκα, ενώ όταν εντοπίστηκε άτομο - που αποτελούσε στενή επαφή κρούσματος και έπρεπε να είναι σε αυτοπεριορισμό - να βρίσκεται στην ουρά για να ψηφίσει, η «αστυνομία» εκκένωσε όλο το κλειστό γήπεδο.

Ο Μπερτάν Ζάρογλου σήμερα δήλωσε ότι είναι επαφή και δεν θα πάει στη «βουλή» και το ίδιο σύστησε να κάνει και ο Ερχάν Αρικλί, λόγω της περίπτωσης αυτής. Σύμφωνα με την Γενί  Ντουζέν το άτομο που πήγε να ψηφίσει στο συνέδριο, ήταν στο σπίτι σε αυτοπεριορισμό επειδή περίμενε να αδειάσει θέση στα ξενοδοχεία καραντίνας για όσους αποτελούν επαφές κρουσμάτων. Σήμερα η «αστυνομία» αναμένεται να ανακοινώσει τι θα κάνει με το άτομο αυτό, που εντοπίστηκε από την ομάδα ιχνηλάτησης επαφών χθες ότι έλειπε και έτσι η «αστυνομία» τον εντόπισε στο συνέδριο του ΚΑ.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν παραβιάστηκε και η απαγόρευση κυκλοφορίας αφού η ψηφοφορία τέλειωσε 3 μόλις λεπτά πριν από τις 9.00 το βράδυ και πολλοί παρέμειναν στο χώρο του γηπέδου μέχρι και μετά τις 10.00 το βράδυ. Ο Ερχάν Αρικλί προσήλθε στο χώρου του γηπέδου χωρίς μάσκα, όπως και πολλοί υποστηρικτές του. Η καταμέτρηση των ψήφων διήρκεσε μέχρι τις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οπόταν και έγινε γνωστό χθες πως ο νικητής ήταν ο Αρικλί.

Ενώπιον μας σύντομα θα έχουμε «γενικές εκλογές» δήλωσε ως επανεκλεγείς πρόεδρος του ΚΑ και πρόσθεσε ότι από δω και πέρα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό και στο να παράγει έργο στο «υπουργείο οικονομίας και ενέργειας». Στόχος τους, πρόσθεσε, να «πέσει η βαριοπούλα» στο κεφάλι όσων έχουν κάνει επάγγελμα την διαφθορά στην «αρχή ηλεκτρισμού».

Στην ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο Ερχάν Αρικλί είπε ότι είναι γεγονός πως η προεκλογική περίοδος ήταν έντονη για το κόμμα Αναγέννησης και όλοι είπαν κάποια λόγια που δεν ήθελαν, μπορεί να πλήγωσαν ο ένας τον άλλο, αλλά πρέπει να τ’ αφήσουν αυτά πίσω και να επουλώσουν τις πληγές. Έκανε ωστόσο λόγο για «αρκετές εκατοντάδες πράκτορες-προβοκάτορες, από τους οποίους πρέπει να καθαρίσουμε εσωτερικά», φράση που τα τ/κ ΜΜΕ σχολίασαν ως «ένταση στο ΚΑ που δεν παύει».

Ο ανθυποψήφιός του και εταίρος «βουλευτής» του ΚΑ, Μπερτάν Ζάρογλου μιλώντας σήμερα το πρωί σε διαδικτυακή εκπομπή άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπήρξαν παρεμβάσεις στις εσωκομματικές εκλογές. Θα το διερευνήσει, είπε, και θα επανέλθει με δήλωση και μπορεί ακόμα και να παραιτηθεί από την «βουλευτική έδρα». «Έχω κάποιες πληροφορίες στα χέρια μου. Θα τις ξεκαθαρίσω και μπορεί να παραιτηθώ» είπε.

Ο κ. Ζάρογλου επέκρινε τον κ. Αρικλί ότι συμπεριφέρθηκε όχι ενωτικά αλλά διαχωριστικά ως πρόεδρος του κόμματος, αποκαλύπτοντας ότι σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο «υπουργείο οικονομικών» ο Ερχάν Αρικλί του είχε πει ότι αν έχανε τις εκλογές θα έφευγε ενώ αν κέρδιζε του είπε πως δεν τον ήθελε στο κόμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα