Πρόταση Οζερσάι για διάνοιγμα των οδοφραγμάτων- «Να γίνονται διελεύσεις για 12 ώρες»

Την πρόταση να επιτραπούν οι διελεύσεις μέσω των οδοφραγμάτων για 12 ώρες την ημέρα με αρνητικό PCR, έκανε δημόσια μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος ανέφερε πως αυτό πρέπει να αξιολογηθεί από τους ειδικούς υγείας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι στην ανάρτησή του ανέφερε ότι εάν ανοίξουν τα οδοφράγματα με τρόπο που δεν θα τίθεται η υγεία κανενός σε κίνδυνο, λόγω της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας θα υπάρξει σημαντική ροή συναλλάγματος, λόγω αγορών οι καταστηματάρχες θα επωφεληθούν, όπως και τα δημοσιονομικά του ψευδοκράτους από την αγορά καυσίμων.

Ένα χρόνο πριν, συνέχισε, η «ε/κ διοίκηση» - όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – είχε προβάλει κάποια εμπόδια στις διελεύσεις τουριστών και πριν από τη συνάντηση της Γενεύης, οι δύο πλευρές θα πρέπει να δεσμευτούν αμοιβαία να επιστρέψουν στην προ-επιδημική κατάσταση όσον αφορά τις διελεύσεις των τουριστών, όταν το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Κάνοντας λόγο για «διελεύσεις σύντομης διάρκειας» ο κ. Οζερσάι έφερε ως παράδειγμα το να γίνονται διελεύσεις για 12 ώρες το πολύ, με αρνητικό PCR του τελευταίου 24ωρου και πρόσθεσε ότι αυτοί που θα περάσουν θα αγοράσουν από τα σούπερ μάρκετ, θα πάνε στην παλιά εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία (Αράστα περιοχή, βορείως της οδού Λήδρας), θα πάνε στις αγορές της Αμμοχώστου, της Κερύνειας, της Μόρφου, της Λεύκας.

Το αρμόδιο σώμα να αξιολογήσει κάτι τέτοιο, είπε, είναι η «ανώτατη επιτροπή λοιμωδών νοσημάτων» κι αν αυτό εγκριθεί θα επηρεάσει πολύ θετικά την οικονομία του ψευδοκράτους.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες δηλώσεις έκανε και χθες ο Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι χωρίς να λυθεί το ζήτημα των διελεύσεων δεν υπάρχει νόημα να γίνει η άτυπη διάσκεψη και πριν από τη Γενεύη, οι δύο ηγέτες θα πρέπει με κοινή δήλωσή τους να διαβεβαιώσουν ότι «και οι δύο πλευρές θα επιτρέψουν την επανάληψη των διελεύσεων μόλις το επιτρέπουν οι συνθήκες πανδημίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα