Αντιστρέφει τα πυρά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση-«Δεν συναισθάνεται τη ζημιά που κάνει στην εθνική μας υπόθεση;»

Στο μόνο που συμφωνούμε με όσα είπε και σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι ότι ο ρόλος του κόμματος της Αριστεράς ήταν πάντοτε απόλυτα καταλυτικός στο Κυπριακό, αναφέρει σε γραπτή απάντηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, λέγοντας πως «ο ρόλος του ήταν καταλυτικός στην απόρριψη του αμερικανοβρετανοκαναδικού πλαισίου του 1978 με το οποίο επιστρεφόταν στους κατοίκους της η Αμμόχωστος μόνο και μόνο για να παρακαθίσουμε στις συνομιλίες, όπως καταλυτικός ήταν και το 2004 όταν ψήφισε "όχι" για να τσιμεντώσει τάχα το "ναι"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει ναυάγιο στην πενταμερή ο Άντρος, επιρρίπτει ξανά ευθύνες σε Αναστασιάδη

«Διερωτόμαστε πραγματικά τι εξυπηρετεί και τι προσπαθεί να πετύχει ο κ. Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ λίγες μέρες πριν την άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη, με το να κατηγορούν προκαταβολικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ελληνοκυπριακή πλευρά για ενδεχόμενο αδιέξοδο», αναφέρει ο κ. Κούσιος.

Διερωτάται αν δεν συναισθάνεται ο κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ «τη ζημιά που κάνουν στην εθνική μας υπόθεση».

«Το κόμμα τίθεται πάνω από την Κύπρο; Και αν το ΑΚΕΛ είχε και έχει όλες τις λύσεις και γνωρίζει όλα όσα πρέπει να γίνουν, είτε για λύση του Κυπριακού είτε για να εκτεθεί η Τουρκία, γιατί δεν τα εφάρμοσε την πενταετία της διακυβέρνησης του μεταξύ 2008 και 2013, όταν στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής πλευράς ήταν ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ; Είχε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ ευθύνη τότε;» διερωτάται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Η Κυβέρνηση καταφεύγει λανθασμένα στο παρελθόν»

Ο Νεοκλή Συλικιώτη, μέλους του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση καταφεύγει λανθασμένα στο παρελθόν, για να αποφύγει την ουσία των θέσεων του ΑΚΕΛ. Την ίδια στιγμή τονίζει ότι πρέπει να στηριχθεί η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, αφού είναι ο μόνος τρόπος, να οδηγηθούμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Συλικιώτης «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη ΔΗΣΥ καταφεύγει επιλεκτικά και λανθασμένα στο παρελθόν για να αποφύγει την ουσία των θέσεων του ΑΚΕΛ. Αντί οι κυβερνώντες να συνειδητοποιήσουν σε ποια δραματική κατάσταση οδηγήθηκε το Κυπριακό με τις παλινωδίες και μεταλλάξεις του Προέδρου Αναστασιάδη στοχοποιούν και πάλι όσους του θέτουν μπροστά στις ευθύνες τους. Η Κύρος βρίσκεται σήμερα τέσσερα χρόνια μετά το ναυάγιο στο Κρανς Μοντανά μπροστά σε κρίσιμες στιγμές».

Σημειώνει ότι το ΑΚΕΛ και σήμερα μέσω του ΓΓ του Κόμματος, επανέλαβε ότι «ο μόνος δρόμος να οδηγηθούμε σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους διχοτομικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας είναι να στηρίξουμε με συνέπεια την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «η δική μας πλευρά πρέπει να επαναβεβαιώσει χωρίς ταλαντεύσεις το πλαίσιο Γκουτέρες, όλες τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα και να καταθέσει γεφυρωτικές προτάσεις στα εκκρεμούντα ζητήματα, όπως επίσης να αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ  ως κίνητρο για λύση του Κυπριακού. Αυτά περιλαμβάνονται και στην  πρόταση που κατάθεσε το ΑΚΕΛ στον ΠτΔ από τον περασμένο Δεκέμβρη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα