Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σκληρή απάντηση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ-«Ανέξοδος λαϊκισμός και συνθήματα»

  09/04/2021 19:15
Σκληρή απάντηση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ-«Ανέξοδος λαϊκισμός και συνθήματα»

Σκληρή απάντηση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ-«Ανέξοδος λαϊκισμός και συνθήματα»

  09/04/2021 19:15

Σκληρή απάντηση από την Κυβέρνηση στο ΑΚΕΛ, σε σχέση με την κριτική που άσκησε ενωρίτερα ο Άντρος Κυπριανού, που έκανε λόγω για αυταρχισμό και αλαζονεία σε θέματα παιδείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άντρος: Η κυβέρνηση λειτούργησε με αυταρχισμό σε θέματα παιδείας

«Το ΑΚΕΛ δυσανασχετεί και ενοχλείται, επειδή η Κυβέρνηση παράγει έργο», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος,  προσθέτοντας πως «επειδή σχεδιάζει οργανώνει και εφαρμόζει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Επειδή προσλαμβάνει, επιδοτεί, στηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προωθεί μεγάλες στρατηγικές προς όφελος των πολιτών».

Ο κ. Κούσιος τονίζει ότι η Κυβέρνηση, αυτό έκανε και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, «διότι αυτή είναι η εντολή της και επειδή ο τόπος έχει ανάγκη μία ικανή και υπεύθυνη Κυβέρνηση που κρατά τα ηνία και δεν κλείνει τα μάτια στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».

Με δεικτικό τρόπο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε τέλος, πως «το ΑΚΕΛ μπορεί να συνεχίσει να ανησυχεί, διότι η Κυβέρνηση όχι μόνο θα συνεχίσει να παράγει έργο, αλλά και θα το παρουσιάζει στους πολίτες που ακριβώς πρέπει να γνωρίζουν ποιος μιλά με έργα και ποιος με ανέξοδο λαϊκισμό και συνθήματα». 

Η κριτική του Άντρου

Προηγουμένως, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού μετά την επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Δαλίου Γ’ κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως λειτούργησε με αυταρχισμό και αλαζονεία αντί να επιδιώξει τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στα ζητήματα της παιδείας.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, είπε ότι το ενδιαφέρον τους για την παιδεία είναι διαχρονικό. "Η παιδεία εάν έχει στο σωστό  περιεχόμενο, μπορεί να δημιουργήσει σωστούς ανθρώπους, τις πολύπλευρες προσωπικότητες που θα οδηγήσουν την κοινωνία μπροστά", σημείωσε. "Αποφασίσαμε λοιπόν να επισκεφτούμε αυτό το σχολείο όχι τυχαία. Δυστυχώς αντί η κυβέρνηση να επιδιώξει την συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς στα ζητήματα της παιδεία, λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια με αυταρχισμό και αλαζονεία η οποία έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων", ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει "να βγάλει στους δρόμους 15 περίπου χιλιάδες εκπαιδευτικούς τον Αύγουστο για να διαδηλώσουν ενάντια στον αλαζονικό  και αυταρχικό  τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα ζητήματα παιδείας".

Πρόσθεσε ότι το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα που διαπιστώνουν τώρα λόγω της πανδημίας είναι το γεγονός ότι υπάρχει "μεγάλη προχειρότητα, πολλές αντιφατικές αποφάσεις και αλληλοσυγκρουόμενες, οι οποίες από τη μια  δυσκολεύουν την εκμάθηση και από την άλλη προκαλούν αναστάτωση στα σχολεία".

"Η έλλειψη τεχνολογικής υποδομής, οι  αντιφατικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν έρθει τα μονά θρανία, τα οποία είχε υποσχεθεί εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα ο Υπουργός ότι θα έφταναν στην Κύπρο, προκαλούν σωρεία προβλημάτων", είπε.

Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, υπέβαλε προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων και είπε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα δώσουν στη δημοσιότητα ολοκληρωμένα τις απόψεις τους για τα ζητήματα της παιδείας.

"Θέλω όμως να σταθώ ιδιαίτερα και σε αυτό το σχολείο, το οποίο γειτνιάζει με τα εργοστάσια ασφάλτου, τα οποία προκαλούν τεράστια προβλήματα και στην υγεία των ίδιων των μαθητών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Δόθηκαν υποσχέσεις από την κυβέρνηση οι οποίες δεν έχουν τηρηθεί", είπε. 

Είναι απαίτηση μας, συνέχισε, τα εργοστάσια ασφάλτου να μετακινηθούν από την περιοχή.

"Δεν μπορεί να συνυπάρξει η οικιστική ανάπτυξη με εργοστάσια βαριάς οχληρίας. Έχει υποχρέωση λοιπόν η κυβέρνηση να διαφυλάξει την υγεία των ανθρώπων και από την άλλη βέβαια να τηρήσει τις υποσχέσεις τις οποίες έχει δώσει. Η μετακίνηση πρέπει να γίνει σε περιοχή η οποία θα επιλέγει ειδικά για τέτοιου είδους αναπτύξεις βαριάς οχληρίας και να είναι οπωσδήποτε μακριά από οικιστικές περιοχές", κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας