Σάββατο 8 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ν. Αναστασιάδης: Ο πήχης των προσδοκιών θα εξαρτηθεί από την στάση της Τουρκίας

  09/04/2021 12:08
Ν. Αναστασιάδης: Ο πήχης των προσδοκιών θα εξαρτηθεί από την στάση της Τουρκίας

Ν. Αναστασιάδης: Ο πήχης των προσδοκιών θα εξαρτηθεί από την στάση της Τουρκίας

  09/04/2021 12:08

Ξεκάθαρα μηνύματα προς την Τουρκία, λίγο πριν την άτυπη πενταμερή, έστειλε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σχολιάζοντας την αναφορά των Ηνωμένων Εθνών ότι ο πήχης των προσδοκιών είναι χαμηλά για την διάσκεψη στη Γενεύη, ανέφερε πως «το πού είναι ο πήχης θα εξαρτηθεί από και το πώς θα τοποθετηθεί η Τουρκία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απήγγειλε ξανά το... ποίημα του για δύο κράτη και ΕΟΚΑ στην Μόρντον ο Τατάρ

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως «εμείς αυτό που θέλω να διαβιβάσω και αυτό είναι που ενδιαφέρει, είναι ότι πάμε με αποφασιστικότητα και ετοιμότητα να διαπραγματευτούμε αυτό που τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας προβλέπουν και αυτά βεβαίως που έχουμε συμφωνήσει στις 25 Νοέμβριου στο Βερολίνο, όταν υπό την αιγίδα του γενικού Γραμματέα έγινε η κοινή συνάντηση με τον κ. Ακκιντζί».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε πως οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ξεκάθαρες και πως όλα θα κριθούν στη στάση της Τουρκίας, η οποία θα πρέπει να εγκαταλείψει το τουρκικό αφήγημα περί δύο κράτη.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, «εάν έχουν την βούληση για την δημιουργία και την μετεξέλιξη της κυπριακής Δημοκρατίας σε ανεξάρτητο πραγματικά και κυρίαρχο κράτος, που δεν θα κρύβει συμφέροντα τρίτων αλλά των κατοίκων, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, δεν βλέπω γιατί να μην υπάρξει λύση».

Ωστόσο τόνισε, πως «όσο προβάλλονται οι απαράδεκτες θέσεις περί δημιουργίας δυο κρατών ή κυριάρχου ισότητας, αντιλαμβάνεστε ότι η ευθύνη δεν βαραίνει εμάς αλλά όσων εκφεύγουν των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνεχίζει να προκαλεί ο Τατάρ-«Κανείς δεν μπορεί να μας εξαναγκάσει σε έναν άλλο γάμο»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας