Με στοιχεία και αριθμούς απαντά στις επικρίσεις για την υγεία η Κυβέρνηση

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της υγείας, απαντά η Κυβέρνηση, η οποία παραθέτει στοιχεία αναφορικά τόσο με την πανδημία, όσο και με το ΓΕΣΥ, τονίζοντας πως στα μηδενιστικά συνθήματα απαντούν τα έργα που υλοποίησε η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, ανακόπτοντας την πτωτική πορεία των δημοσίων νοσηλευτηρίων. 

Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως το ΑΚΕΛ χθες, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με ανακοίνωση του κατήγγειλε «τη συνεχή υποβάθμιση του δημοσίου τομέα της υγείας» και ότι  ακόμη «η παροχή υπηρεσιών υγείας, είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο για λίγους».

Ο κ. Κούσιος, συνεχίζοντας, εξέφρασε την απορία, σε ποιους πραγματικά αναφέρεται το ΑΚΕΛ.

«Στην Κυβέρνηση που σχεδίασε και εφάρμοσε μετά από 40 χρόνια ατέρμονων προσπαθειών το ΓΕΣΥ και το οποίο αποτελεί σήμερα το στήριγμα κάθε πολίτη, κάθε κοινωνικής και οικονομικής τάξης; Στην Κυβέρνηση που σχεδίασε και  εφάρμοσε το πρώτο καθολικό και αλληλέγγυο σύστημα υγείας από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας; Στα μηδενιστικά συνθήματα του ΑΚΕΛ απαντούν τα έργα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως απαντούν τα στοιχεία και οι αριθμοί που δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί ο προϋπολογισμός για την υγεία.

«Όχι μόνο ανακόψαμε την πτωτική πορεία των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αλλά με μεγάλες επενδύσεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και με εκ βάθρου αναδιάρθρωση, προσφέρουν πλέον υπηρεσίες υγείας που καθημερινά αναβαθμίζονται. Κάθε πολίτης αισθάνεται καθημερινά τη στήριξη που μπορεί να έχει μέσω του ΓΕΣΥ».

Όπως υπέδειξε, μέσα σε 21  μόλις μήνες λειτουργίας του ΓΕΣΥ, 870 χιλιάδες πολίτες έχουν εγγραφεί στο σύστημα και σε κατάλογο προσωπικού γιατρού, 784 χιλιάδες δικαιούχοι επισκέφτηκαν προσωπικούς ιατρούς και 618 χιλιάδες έχουν επισκεφθεί, στο πλαίσιο του ΓΕΣΥ, ειδικούς γιατρούς.

«Αυτή την τεράστια προσφορά καμία κομματική σκοπιμότητα και καμία κομματική ανακοίνωση δεν μπορεί να τη μηδενίσει», κατέληξε.

 

  

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ για τις επικρίσεις για την πανδημία-«Καμώματα και υπερβολές»

Απάντηση και στο ΔΗΚΟ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε και στην κριτική που άσκησε το Δημοκρατικό Κόμμα, παραθέτοντας στοιχεία για την πανδημία αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούσιος σημείωσε πως πραγματικά προκαλεί απορία και έκπληξη και διερωτάται κανείς σε ποια στοιχεία και κριτήρια το ΔΗΚΟ στηρίζει τον ανυπόστατο και προσβλητικό για όλο τον ιατρικό και παραϊατρικό κόσμο της χώρας μας, ισχυρισμό. Σε μία πανδημία το  πρώτο και μεγαλύτερο κριτήριο επιτυχίας είναι το να σώζονται ζωές.

Πρόσθεσε πως με τη σωστή διαχείριση της πανδημίας από πλευράς Κυβέρνησης, η χώρα μας είναι η δεύτερη με τους καλύτερους δείκτες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Επίσης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η χώρα μας έχει το 4ο χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από τον ιό. Αυτό σημαίνει πως η περίθαλψη που τυγχάνουν οι άνθρωποι  που μολύνονται είναι πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου. Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κύπρου και πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού, ελέγχεται κάθε εβδομάδα με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός μάς επιτρέπει να εντοπίζουμε έγκαιρα τις εστίες μόλυνσης, να τις απομονώνουμε και να κλιμακώνουμε ή να αποκλιμακώνουμε ανάλογα τα μέτρα που λαμβάνουμε».

Ο κ. Κούσιος τόνισε πως κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για έξοδο από την κρίση, «χωρίς να έχουμε φτάσει στην επιθυμητή εμβολιαστική κάλυψη. Και είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε πως παρά τα προβλήματα σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο καταφέρνουμε να διατηρούμε υψηλούς ρυθμούς εμβολιασμών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μέχρι τις 6 Απριλίου είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, πέραν του 25% του πληθυσμού της χώρας μας. Στις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, θα έχει εμβολιαστεί πέραν του 60% και όλοι όσοι είναι άνω των 45 ετών.

«Την ώρα που παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη πανδημία, το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες είναι να τους κρύβουμε την αλήθεια και να τους αποκλείουμε την ελπίδα», κατέληξε.

 

Δειτε Επισης

Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Δίνει τρόφιμα με δικά του έξοδα σε άπορους ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων