Ο μισθός του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου δεν καταβλήθηκε ακόμη, λέει το Γραφείο του

Ο μισθός του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως (Φορέας) και ως εκ τούτου δεν του έχει καταβληθεί ακόμη, όπως δεν έχει καταβληθεί ούτε για το υπόλοιπο προσωπικό και συνεργάτες του Φορέα, αναφέρει το Γραφείο του αρμόδιου Επιτρόπου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή το δημοσίευμα της ιστοσελίδας stockwatch, με τίτλο «Σήμερα πληρώνονται στο ΡΙΚ, όχι όμως στο Φορέα»,  το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου αναφέρει ότι «ναι μεν η αντιμισθία και τα λοιπά ωφελήματα του Επιτρόπου καταβάλλονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, εντούτοις, τα ποσά αυτά δεν καταβάλλονται απευθείας στον Επίτροπο».

«Τα ποσά», προσθέτει, «καταβάλλονται στο Φορέα, ως ετήσια κρατική χορηγία, και ο Φορέας καταβάλλει στον Επίτροπο την αντιμισθία του σε μηνιαία βάση".

Ως εκ τούτου, σημειώνει ότι μέχρι και τη δημοσίευση του περί του Προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης του 2021 Νόμου του 2021 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, δεν θα καταβάλλεται οποιοσδήποτε μισθός, τόσο στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο όσο και στο υπόλοιπο προσωπικό και συνεργάτες του Φορέα.

Επισημαίνει, τέλος, ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο ότι προωθείται η υπογραφή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η δημοσίευση του, για αντιμετώπιση της δημιουργηθείσας καθυστέρησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές