Παρασκευή 16 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για αύξηση ποινών στους διακινητές μεταναστών

  08/04/2021 15:16
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για αύξηση ποινών στους διακινητές μεταναστών

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για αύξηση ποινών στους διακινητές μεταναστών

  08/04/2021 15:16

Το νομοσχέδιο που θα τροποποιήσει νομοθετικά την μεταναστευτική πολιτική και μεταξύ άλλων, θα αυξήσει τις ποινές για όσους συλλαμβάνονται για παράνομη διακίνηση μεταναστών, ψήφισε η Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλας, ανέφερε ότι «ακόμα ένα σημαντικό νομοσχέδιο το οποίο ολοκληρώνει τις νομοθετικές τροποποιήσεις για την εφαρμογή της Νέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, ψηφίστηκε από τη Βουλή».

Σημείωσε εξάλλου πως «με στόχο τη μείωση των μεταναστευτικών ροών οι οποίες συνεχίζονται ασταμάτητα προς την Κύπρο, αυξάνουμε τις ποινές για τους διακινητές παράτυπων μεταναστών μέχρι και 15 χρόνια φυλάκιση και μέχρι 500.000 ευρώ πρόστιμο. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα των πηγών της παράτυπης μετανάστευσης στην Κύπρο, αναμένεται ότι οι ποινές αυτές θα δράσουν αποτρεπτικά για την παράνομη είσοδο, διέλευση και παραμονή υπηκόων τρίτων χωρών στη Δημοκρατία».

Τονίζουμε, εμφαντικά επίσης εδώ, ανέφερε, «ότι επιχειρείται η ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ανθρώπων  που προέρχονται από εμπόλεμες και μη ζώνες και η αποτροπή της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Καταλήγοντας είπε ότι «η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που λαμβάνονται, αναβαθμίζουν την προστασία της χώρας μας, με κάθε σεβασμό στον πραγματικό πρόσφυγα που έχει ανάγκη από προστασία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας