Κυριακή 23 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ για τις επικρίσεις για την πανδημία-«Καμώματα και υπερβολές»

  08/04/2021 15:06
Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ για τις επικρίσεις για την πανδημία-«Καμώματα και υπερβολές»

Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ για τις επικρίσεις για την πανδημία-«Καμώματα και υπερβολές»

  08/04/2021 15:06

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΔΗΣΥ, σε σχέση με τις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση, για τη διαχείριση της πανδημίας, τόσο από το ΔΗΚΟ, όσο και από το ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνει στον τοίχο το ΔΗΚΟ για λαϊκισμό ο ΔΗΣΥ με φόντο την Πύλη Εμβολιασμού

Σε γραπτή του δήλωση, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, αναφέρει ότι «τα καμώματα και οι υπερβολές της αντιπολίτευσης, του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ, σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, πρέπει να έχουν και ένα όριο. Η Κύπρος είναι η χώρα με τους λιγότερους θανάτους, είναι η χώρα της οποίας το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι μπροστά από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η χώρα που κατάφερε να συγκρατήσει την ύφεση πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Επισημαίνει ακόμα πως «καθημερινά έχουμε μια εικόνα μηδενισμού και άρνησης που ουσιαστικά επιδιώκει να υπονομεύσει τη μεγάλη και συλλογική προσπάθεια, του τόπου μας, των συμπολιτών μας, των παραγωγικών δυνάμεων».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι «δεν είναι με το μηδενισμό και την άρνηση που θα δημιουργήσουμε την προοπτική για την επάνοδο σε συνθήκες ομαλότητας και για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας».

Προηγουμένως, σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι «ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε οριστικά με την πανδημία. Για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να τερματιστούν μια για πάντα τα περιοριστικά μέτρα που εξαντλούν τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας».

Υποστήριξε ακόμα πως «η κοινωνία ανησυχεί:

1.         Για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

2.         Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα όσα συζητούνται, πάνω στο οποίο στηρίζεται ένα μεγάλο μέρος του εμβολιαστικού προγράμματος της Κύπρου

3.         Για τα προβλήματα που παρατηρούνται στη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης εμβολιασμού».

Η κυβέρνηση, συνέχισε το ΑΚΕΛ, «έχει ευθύνη να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Ιδιαίτερα, οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προμήθειας περισσότερων εμβολίων για να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η Μάλτα, που είναι επίσης μέλος της ΕΕ, βρίσκεται πολύ πιο μπροστά στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα από ότι η Κύπρος».

Σημείωσε εξάλλου ότι «υπάρχουν τρόποι για προμήθεια περισσότερων εμβολίων και η κυβέρνηση πρέπει να τους ψάξει για να προχωρήσει πιο γρήγορα το δικό μας εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ήδη, μπαίνουμε στην τουριστική περίοδο και η επιδημιολογική κατάσταση και το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού είναι κρίσιμης σημασίας για έλευση τουριστών».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας