Στήνει στον τοίχο το ΔΗΚΟ για λαϊκισμό ο ΔΗΣΥ με φόντο την Πύλη Εμβολιασμού

Στον  τοίχο έστησε ο ΔΗΣΥ το ΔΗΚΟ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στο κυβερνών κόμμα, με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε με την Πύλη Εμβολιασμού.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο ένα χρόνο μετά την πανδημία η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να μην έχει καταφέρει να λειτουργήσει μία διαδικτυακή πύλη εμβολιασμού η οποία να μην πέφτει από την αυξημένη ζήτηση».

Ανέφερε ακόμα πως «είναι εξίσου απαράδεκτο να καταρρέει ταυτόχρονα όλο το ψηφιακό σύστημα του ΓΕΣΥ,  παραλύοντας την εξυπηρέτηση ασθενών τόσο από γιατρούς όσο και από φαρμακεία».

Δυστυχώς, συνέχισε, «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και η ασύγγνωστη μετριότητα της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ ταλαιπωρεί ασθενείς και το προσωπικό του όλου συστήματος.Η “αυξημένη ζήτηση” δεν είναι η αιτία. Η πραγματική αιτία είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί σε προβλέψιμες ανάγκες».

Eπισήμανε ακόμα ότι «η “μεγάλη ζήτηση” είναι ένα προβλέψιμο στοιχείο το οποίο σε κράτη τα οποία λειτουργούν σωστά, οι αρμόδιοι θα το ελάμβαναν υπόψη ώστε τεχνικά να εγκαταστήσουν και να εφαρμόσουν ένα σύστημα το οποίο να λειτουργεί.Αλήθεια, σε άλλες χώρες που έχουν εκατομμύρια πληθυσμό τι έχουν κάνει;»

Ο ΔΗΣΥ, σηκώνοντας το γάντι, απάντησε ότι, «μέχρι σήμερα, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχουν διευθετηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα, δεκάδες χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό, για όλες τις ηλικιακές ομάδες που είναι ως τώρα δικαιούχοι. Δεν θυμόμαστε κανένα μπράβο από το ΔΗΚΟ».

Συνέχισε λέγοντας πως «μόλις όμως παρουσιάστηκε το πρώτο πρόβλημα, πρώτο το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος έτρεξαν να κουνήσουν το δάχτυλο στην κυβέρνηση».

Υποδεικνύει εξάλλου ότι «το μόνο που καταφέρνουν το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πέρα προφανώς από το να αγγίζουν την τελειότητα, είναι να κόβουν πρώτοι το νήμα του λαϊκισμού. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επανήλθε και το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Αυτό είναι το σημαντικό για τους συμπολίτες μας και όχι τι νέο θα βρει το ΔΗΚΟ για να λαϊκίσει».

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων