Τετάρτη 12 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ολομέτωπη επίθεση ΔΗΚΟ σε Κυβέρνηση-«Το διεθνές ρεζίλεμα συνεχίζεται»

  06/04/2021 17:29
Ολομέτωπη επίθεση ΔΗΚΟ σε Κυβέρνηση-«Το διεθνές ρεζίλεμα συνεχίζεται»

Ολομέτωπη επίθεση ΔΗΚΟ σε Κυβέρνηση-«Το διεθνές ρεζίλεμα συνεχίζεται»

  06/04/2021 17:29

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΔΗΚΟ, κάνοντας λόγο για διεθνές ρεζίλεμα σε σχέση με την έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Γενικό Ελεγκτή. Δριμεία κριτική άσκησε, ωστόσο και για τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ΕΡΤ κατηγορώντας τον για παραδοχή αποτυχίας αναφορικά με την αντιμετώπιση των μεθοδεύσεων της Τουρκίας.

«Όσο η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ εξακολουθεί να αρνείται τον έλεγχο και να απαξιώνει θεσμούς, τόσο συνεχίζεται το διεθνές ρεζίλεμα της Κύπρου», σημείωσε η  Πολυμνία Λευτέρη, Αριστίνδην υποψήφια βουλεύτρια του ΔΗΚΟ αναφερόμενη στο θέμα του Γενικού Ελεγκτή.  

Όπως σημείωσε, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλήθηκε να διερευνήσει και να απαντήσει γραπτώς για τις πολιτικές πιέσεις και την καταδίωξη του Γενικού Ελεγκτή από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για το μεγάλο σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων».

Αυτό έρχεται να προστεθεί και στη διαδικασία επι παραβάσει εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην έρευνα του INTOSAI και στην ευρύτερη δυσφήμιση της χώρας μας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «κύριος υπαίτιος που δεν αποκαθίσταται το όνομα της Κύπρου, είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ η οποία εμμένει στη συγκάλυψη και βάζει, προφανώς πάνω από όλα, τα δικά της διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Αναφορικά με τη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην ΕΡΤ, το μέλος της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, Γιώργος Σολωμού, βουλευτής Κερύνειας δήλωσε ότι αυτή «αποτελεί, ουσιαστικά, παραδοχή της αποτυχίας του ιδίου και της κυβέρνησης του τα τελευταία 8 χρόνια, να αντιμετωπίσει τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Συνιστά ταυτόχρονα, όπως σημείωσε επιβεβαίωση της έλλειψης προετοιμασίας ενόψει της Πενταμερούς Διάσκεψης.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης περιορίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης του να εξηγεί τους λόγους που απέτυχε η πολιτική του αλλά δεν μας είπε κάτι χειροπιαστό και ουσιαστικό το οποίο θα κάνει για να ανατρέψει τα όσα δυστυχώς ήδη εξασφάλισε η Τουρκία» υπέδειξε.

Δεν μπορούν τα αντιμετωπιστούν ούτε τα όσα η Τουρκία επιχειρεί να συντηρήσει ή να εξασφαλίσει στη συνέχεια, αναφέρει ο κ. Σολωμού «τηρώντας σε μόνιμη ανενεργή φάση το εργαλείο του βέτο και προτάσσοντας το, προφανώς μόνο για εσωτερική κατανάλωση»

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ πρόσθεσε «άφησε ανενόχλητη την Τουρκία να κάνει περίπατο στην Ευρώπη. Και το χειρότερο το πιο πρόσφατο «δώρο» που έλαβε η Άγκυρα, ήταν με τη σύμφωνο γνώμη του κ. Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας