Τα βάζει με Ελεγκτή και Βουλή ο Πετρίδης για τη συμπερίληψή του στη λίστα των ΠΕΠ

Απορρίπτει έμμεσα ή άμεσα τη συμπερίληψη του ονόματός του στην λίστα των 22 ΠΕΠ του πρώην Συνεργατισμού, ο πρώην Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, σημειώνοντας ότι το σύνολο των δανειακών του υποχρεώσεων, οι οποίες ήταν όλες πλήρως εξασφαλισμένες είχαν παραχωρηθεί χρόνια πριν την υπουργοποίηση του.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Πετρίδης τονίζει ότι το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων τόσο μελών της οικογένειας του όσο και του ιδίου «προσωπικά, έχουν νομότυπα πλήρως εξοφληθεί και δεόντως τακτοποιηθεί με ίδια μέσα και ουδέν υπόλοιπο οφείλεται και/ή εκκρεμεί προς εξόφληση ή και έχει διαγραφεί σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας».

Ο κ. Πετρίδης σημειώνει ότι από την 14/3/2014  μέχρι και σήμερα δεν κατέχει κανένα πολιτικό ή άλλο αξίωμα και δεν έχει καμία ανάμειξη σε σχέση με τη διαχείριση δημόσιας εξουσίας και/ή δημόσιου συμφέροντος στη Δημοκρατία.

«Απορρίπτω και δεν αποδέχομαι στο σύνολο της, την όποια αναφορά ( είτε έμμεση είτε άμεση) σε σχέση με το πρόσωπο μου, που περιέχεται στην εν λόγω Έκθεση, περί  πιθανής ή και ενδεχόμενης ευνοϊκής, ειδικής και προνομιακής μεταχείρισης των δανειακών μου υποχρεώσεων που διατηρούσα με Συνεργατικό Πιστωτικό ίδρυμα όσο και των μελών της οικογένειας μου», αναφέρει.

Το σύνολο των δανειακών του υποχρεώσεων, «οι οποίες ήταν όλες πλήρως εξασφαλισμένες και είχαν παραχωρηθεί χρόνια πριν την υπουργοποίηση μου, εξοφλήθηκαν μετά από αρκετά  χρόνια, που είχα αποσυρθεί από την ενεργή πολιτική και δεν ασκούσα οποιαδήποτε δημόσια εξουσία. Το πλαίσιο της εξόφλησης των δανειακών μου υποχρεώσεων ήταν καθόλα νομότυπο, χωρίς ρυθμίσεις που να συνιστούν προνομιακή/ ευνοϊκή μεταχείριση και χωρίς να υπάρξει διαγραφή ποσών…».

Διερωτάται, επίσης, ποια τα κίνητρα και τα κριτήρια αυτών που κατάρτισαν τη λίστα της ως εν λόγω έκθεσης αλλά και αυτών που την έχουν δημοσιεύσει καθότι όπως και οι ίδιοι οι Βουλευτές στις τοποθετήσεις τους,  στην Ολομέλεια της Βουλής την 2/4/2021, για την δημοσιοποίηση της εν λόγω λίστας, αναφέρουν ότι δεν προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων της ως άνω λίστας  οποιοδήποτε δημόσιο συμφέρον.

Τέλος αναφέρει ότι επιφυλάσσει πλήρως το σύνολο των νόμιμων δικαιωμάτων του καθώς και των επηρεαζόμενων μελών της οικογένειας του σε σχέση με οτιδήποτε αφορά τα πρόσωπα τους ως αποτέλεσμα της συμπερίληψης του ονόματος του στην εν λόγω έκθεση και ειδικά σε σχέση με τις όποιες ενέργειες σχετίζονται με την επεξεργασία συμπεριλαμβανομένης της συλλογής και δημοσιοποίησης των προσωπικών τους δεδομένων και του τραπεζικού απορρήτου.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ